Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

FETÖ firarisi babasına teslim ol çağrısı yaptı

Bodrum'da polis tarafından yapılan denetimde durdurulan bir sürücünün babasının, "FETÖ'nün yurt dışı okullarının imamı" olduğu ve darbe girişimi sabahı yurt dışına çıktığı belirlenen Prof. Dr. Süleyman Türk olduğu ortaya çıktı.

Sürücü yurt dışındaki babasına cep telefonuyla arayıp teslim olması için çağrı yaptı.

Torba Mahallesi'nde denetim yapan polis dün saat 15.00'te, S.T. yönetimindeki otomobili durdurdu. Kontrol edilen aracın bagajında, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Prof. Dr. Süleyman Türk'e ait diploma, uzmanlık ve profesörlük belgeleri bulundu.

Ayrıca Fethullan Gülen'e ait El-Kulubud-Daria adlı kitap bulundu. Aracın ön bölümünde ise rulo haline getirilmiş üzerinde Arapça yazıların olduğu ve muska olduğu belirtilen kağıt çıktı. FETÖ'nün Yurtdışı Okulları İmamlarından biri olduğu öne sürülen Prof. Dr. Süleyman Türk'ün, 16 Temmuz sabahı yurt dışına çıktığı, ayrıca görev yaptığı Selçuk Üniversitesi'nde açığa alındığı öğrenildi.

Bodrum'a neden geldiği henüz bilinmeyen sürücü S.T. ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Emniyete götürülmeden önce ise denetim noktasında babasını cep telefonundan arayan S.T., Süleyman Türk'e teslim olması için çağrı yaptı.

BABAM DARBE OLUNCA KAÇTI

Polisin telefonun hoparlöründen dinlediği görüşmede; Prof. Dr. Süleyman Türk'ün oğluna, "Ben geleceğim teslim olmaya inşallah, Allah nasip ederse. Türkiye'de adalet olduğunda geleceğim" yanıtını verdiği duyuldu. Sürücü S.T.'nin kullandığı otomobilin ise babasının ortak olduğu bir sağlık hizmetleri firmasına ait olduğu belirtildi. S.T. "Cemaat ile bir alakam yok benim. Babam 16 Temmuz sabahı resmi şekilde Adnan Menderes Havalimanı'ndan çıkış yaptı. Darbe olunca kaçtı işte" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.