Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

FETÖ iadesine BM kalkanı

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine sığınma hakkı vererek teröristlere sahip çıkan Batı, şimdi de Birleşmiş Milletler’i (BM) kullanarak Avrupa Birliği ve ABD dışındaki ülkelerde yakalanan FETÖ’cüleri Türkiye karşısında korumaya başladı. Fas’ta güvenlik yetkililerinin tutukladığı teröristlerin davasına müdahale eden BM İşkenceyle Mücadele Komitesi (CAT) isimli kuruluşun, iade kararının uygulanmasına izin vermediği öğrenildi.

YARGIYA MÜDAHALE

Middle East Eye’ın (MEE) haberine göre, Fas’ta geçen aylarda ikisi öğretmen ikisi iş adamı olmak üzere dört FETÖ üyesi yakalandı. Rabat’taki Salé 2 hapishanesine gönderilen teröristlerden eski Fatih Koleji öğretmenleri İsmet Bakay ve Mustafa O hakkında adli makamlar tarafından Türkiye’ye iade kararı çıkarıldı. Söz konusu kararın bir türlü uygulanamadığını belirten MEE, yargı sürecine bir BM kurumu olan CAT’ın müdahil olduğunu yazdı. Buna göre, Fas makamlarıyla irtibat kuran BM yetkilileri, Türkiye’de işkence riski bulunduğu yalanıyla, iade işlemlerini dosyayı incelemek üzere durdurdu. MEE, Ankara’ya gönderilmesi beklenen örgütün üst düzey isimlerinden Mustafa O’nun isminin Türk yetkililer tarafından Fas’a iletildiğini bildirirken, İsmet Bakay’ın ise FETÖ’nün firari Balıkesir imamlarından olduğu ve sözde projeler aracılığıyla devletin kurumlarının kasalarını boşalttığı biliniyor.

GÜRCİSTAN’DA DENEDİLER

Teröristleri koruyan Batı’nın, iadeye engel olma çabası sadece Fas ile sınırlı değil. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bulunan FETÖ okulu Özel Demirel Koleji yöneticilerinden Mustafa Emre Çabuk ‘terör örgütü üyeliği’ nedeniyle Mayıs ayında tutuklanmış, BM’ye bağlı CAT o dönemde de iade kararına engel olmak için araya girmişti. CAT, Malezya’da yakalanan FETÖ’cülerin dosyasına da müdahale etmiş fakat başarılı olamamıştı. BM’ye bağlı WGAD da Ankara’ya Fransız vatandaşı ile evli olan ve tutuklu emniyet amiri Kürşat Çevik’in ‘derhal’ serbest bırakılmasını istemişti.

İŞKENCE PROPAGANDASI

Darbe sonrası yurt dışına kaçabilen ya da ABD veya AB ülkelerinde yaşayan FETÖ mensuplarının, iade edilmemek için uluslararası kurumlara “Türkiye’de işkence var” iftiraları attığı ve para karşılığı bu yönde raporlar hazırlattığı biliniyor.

Bu yönde raporlar hazırlayan kurumlardan Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç ByLock kullandığı ortaya çıkınca tutuklanmıştı. O dönemde Adalet Bakanlığı görevini yürüten Bekir Bozdağ da, “Uluslararası Af Örgütü, FETÖ/PDY’nin darbecilere işkence yapıldığına dair iftirasına/propagandasına alet oluyor. Uluslararası Af Örgütü,elinde hiçbir doğru bilgi olmadığı halde FETÖ/PDY mensuplarının iftiralarına inanıp haksız yere Türkiye’yi suçluyor” ifadelerini kullanmıştı.

Terör için güvenli liman Almanya

Dünyanın dört bir yanında Türkiye aleyhine terör faaliyetlerini sürdüren firari FETÖ’cüler için Almanya’ya gitmek, ‘kurtuluş’ anlamına geliyor. MEE’ın haberine göre Fas’taki örgüt üyeleri de tevkifata uğrayacaklarını anlayınca Berlin’e uçmaya çalıştı. Fas’ta tutuklanan Ferhat E.’nin dosyasını takip eden avukatlardan biri MEE’ye, müvekkilinin Muhammed V havaalanında Almanya’ya kaçarken yakalandığını söyledi. Ailesiyle birlikte apar topar ülkeden ayrılma kararı aldığını aktaran avukat, Fethat E.’nin eşi Almanya’ya kaçmayı başardığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.