Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

FETÖ'nün eski 'abla'sı örgütü anlattı

Yıllarca FETÖ evlerinde 'ablalık' yapan Ayşe isimli kadın CNN Türk canlı yayınında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Yüzünün görünmesini istemediği için silüeti ekrana yansıtılan Ayşe isimli kadın, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından örgütten ayrılmaya karar verdiğini söyledi ve şöyle devam etti:

"ORADAYKEN ANLAMIYORSUNUZ, GÖREMİYORSUNUZ"

Benim burada anlatacaklarımı vatana millete borç biliyorum. İnsanlar yanlış şeye hizmet ediyor ama bunu oradayken anlatamıyorsunuz, göremiyorsunuz.

‘İTAAT ET, KURTUL’

Örgütte şöyle bir şey var, burada kalmak istiyorsan itaat edecek ve kurtulacaksın. Hiçbir şekilde sorgulama yok. Misal, ‘Gazete abonesi bulmak zorunda mıyım?’ diyorsun, ‘Evet bulmak zorundasın’ deniyor. Ama neden, niçin yok. Sorularım var cevaplarını alamıyorum. ‘Buradan çıkmak istiyorum, kalmak istemiyorum’ diyorsun, bu sefer de ‘Eğer sen buradan çıkarsan cehennemliksin, yanacaksın’ şeklinde bütün psikolojisini mahvediyorlar.

‘ÇOK ZOR AYRILDIM’

Ben çok zor ayrıldım. Onlara güven kazandırdığınız için sizi kolay kolay bırakmıyorlar. Tehdit yok. ‘Yanlış yapıyorsunuz, ben bu şartar altında kalamam, dinlenmem lazım’ diyerek ayrıldım.

Büyük bir yurt ve az sayıda insan vardı. Keşke sorgulasaydım da atsalardı beni. Ailem bana çok kez ‘gitme yapma’ dedi ama içinde olduğum için anlayamadım.

GÜLEN’İN RÜYALARINI ÖĞRENCİLERE ANLATIYORDUK

(Gülen’in rüyasında Hz Muhammed’le konuştuğu safsatası) Onlar bize şefk verme adına anlatılıyordu. Bize de ‘Siz de itaat eden öğrencilere anlatın’ deniyordu. Bana çok ütopik geliyordu, inanmıyordum. Ama öğrencilere anlatmak zorundaydım, soruyorlardı. Evleri dolaşan kişiler oluyordu, BTM deniyordu. Evleri dolaştığı zaman öğrencilere ‘Ablanız bu rüyayı size anlattı mı?’ diye soruyordu. Anlatmadıysanız eğer ‘Neden anlatmadın?’ diye sorguya çekiliyordunuz. İnanmasam da anlatıyordum.

Bulduğun kurbanla, burs ve himmetler ile terfi ediyorsunuz. Bunlarla cemaate kazanımlarınız oluyor, başka bir kademeye çıkarsınız. Yurt müdürü, il ablası...

"GÜLEN'DEN SAAT, OKUNMUŞ EŞARP GELİYORDU"

(Toplanan kurban paraları) Kurban kesildiğini görmedim. Amerika’dan gündem geliyordu. O ilde 500 tane kurban kesilecek. Bunu ilin ablası söylüyor ve ardından bayanlar içindeki yapılanmalar içerisinde ,öğretmenler ayrı, doktorlar ayrı, avukatlar ayrı, öğrenciler ayrı...’ Bu sadece bayanların bulması gereken kurban sayısı, bana gelen sayı ise 5. Öğrencilerin zaten maddi durumları yok. Nereden bulacağım, kimsen isteyeceğim? Eğer hedefini tamamlarsan ‘Gülen’in saatini alacaksın, bu çok büyük bir şey. Bana da verdiler. İmam hatip öğrencileri gelip gidiyordu, anlatıyordum. Hoşlarına gitmiş herhalde, verdiler. Saat bir örnek sadece. Gülen’den okunmuş eşarp geliyor mesela. Bu büyük bir şey. Eşarbı almak için ya gazete abonesi buluyor, kurban buluyor, burs buluyor, öğrenci getiriyor. Sen kaç tane öğrenci aldın eve? 50 tane, 100 tane... Bu büyük bir rakam yani.

ABİLER ABLALARA EMİR VERİR MİYDİ?

İlin abisi, yani imamı Fetullah Gülen ile ilgili talimatları bayan hizmetinden sorumlu olan ablaya söyler, o abla da eğitimle ilgilenen ablaya söyler. Eğitimle ilgilenen abla da bize söyler. Benim bağımlı olduğum abla eğitim danışmanı ablaydı.

FETULLAH GÜLEN’İN MEHDİ OLDUĞUNA İNANIYOR MUYDUNUZ?

Hayır. Benim bulunduğum yerde bunu konuşan kimse yoktu. Ama aşırı derecede yüceltiliyordu. ‘Kesinlikle doğru söylüyor, şu zamana kadar hiç yanlışı olmadı, olsaydı çıkardı.’ Diyerek yüceltiliyordu. Öğrencilere de böyle anlatılıyordu.

Ev anneleri maddi noktada çok iyi oluyorlardı. Seçilmiş oluyorlardı. O bölgede maddi açıdan çok iyi oluyordu ve eve maddi açıdan yardım ediyordu.

ABLALIK SİSTEMİ

İsim sürekli değiştirilirdi. Biz bilmezdik. Bize ‘Fatma’ denirdi ismi, ama adı Fatma değildir. Sonradan öğrenirdik. Başka bir ile gider, ismi değiştirdi. Gidene kadar ismi bilinmezdi, gittikten sonra ‘bu ablanın ismi şuymuş’ denirdi. Ben il değiştirmediğim için gerçek adımı kullandım.

Tedbir çok önemli. Zaman gelince bir darbe olunca ya da hizmetin okullarına, kolejlerine polis baskın yaptığı zaman siz nasıl cevap vereceksiniz? Darbe kelimesini çok kullanırlardı. ‘Darbe olduğu zaman sen hizmetin neresinde olacaksın?’ diye seni hazırlıyorlardı.

FETÖ EVİNDEKİ ŞİFRELEME

Gündem geliyor demiştim ya... Onları not alıyorsunuz, çok dikkatli not almanız gerekiyor. Örneğin, öğrencinin namazını ya da okulunu takip edeceksiniz. Onları kendine göre kodlaman gerekiyor. Açık bir şey yazarsan ceza alırsın. Başkası anlamaz çünkü o benim kodlamam. Mesela namaz spor diye geçer. Ben Gülen’i kendim anlayayım diye ‘F’ yazardım, ‘G’ yazardım, herkes kendince yazardı.

ABİLER GELİR ÇANTANIZI KARIŞTIRIR

Yılda 2 ya da 3 kez o ile bir abi gelirdi. O abi, görevli bayanları toplardı. Çantanızda ne varsa her şeyi o kişiye vermeniz gerekirdi. Telefonunuzu karıştırırdı, hizmete zarar verecek bir mesaj yazdı mı diye bakarlardı. Hiçbir mahremiyetiniz yok. Mesela oradan rastgele birisini sorar, ‘Ayşe abla kim?’ Hizmete zarar gelmesin diye hazırlıklı olunurdu. Polis bir gün baskın yaptığı zaman o kişi için nasıl cevap vereceksin... Bize tedbir diye söylenirdi ama gizlilikti bu.

CV'DEN EŞ SEÇİMİ

İlin ablası, evliliğini düşündüğü ablaya telkinde bulunuyor. 'Evlen, bizimle kal' şeklinde. Bir CV oluyor açıkçası. Ben o şekilde biliyorum. Kişisel özellikler, hobiler, fobiler yer alıyor. Erkeğin CV'si de kadına geliyor. Normal bir evde çok kısa bir süre görüşüyorlardı. Görücü usulü gibi. Arkadaşlarımdan duyduğum bunlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.