Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Firari darbecinin cebinden bakın ne çıktı!

15 Temmuz gecesi darbeci askerleri koordine eden ve darbe girişimi başarısız olunca ardından ortadan kaybolan Albay Ahmet Zeki Gerehan'ın evinde yapılan aramada kamuflajının cebinden darbe planı yaptıkları el notları çıktı.

ORTADAN KAYBOLDU

Darbeci askerlerin "Yurtta Sulh Konseyi"adı altında oluşturdukları Whatsaapp gurubunda da bulunan Ahmet Zeki Gerehan 15 Temmuz gecesinden sonra darbenin bastırılması üzerine ortadan kaybolmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri darbeci Albayuı ev ve iş yerinde arama yaptı. Evdeki aramada bulunan kamuflajının cebinde bir belge ele geçirildi.

KAMUFLAJIN CEBİDEN ÇIKAN BELGE

Darbe gecesi nereye ne kadar asker sevkiyatı yapılacağını gösteren Gerehan'a ait el yazısı bulunan belgede, İstanbul'un çeşitli bölgelerine yapılacak askeri sevkiyatın miktarlarını içeriyor. "Kartal kavşak"diye başlayan belge "Çobançeşme" diye sonlanıyor.



BELGE DELİL OLDU

oruşturma dosyasına delil olarak konulan belgede olayların yaşandığı TRT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Havalimanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gibi kritik bölgelere gönderilecek darbeci asker sayısının Gerehan tarafından belirlendiğini gösteriyor.

İSTANBUL'DA BİRLİKLERİ O SEVKETMİŞ

Hakkında yakalama kararı bulunan Gerehan'ın talimatı ile Harp Akademileri Komutanlığı'nda bulunan askeri öğrenci subayların da İstanbul'un çeşitli noktalarındaki askeri birliklere sevk edildikleri anlaşıldı. Görev yerleri olmayan birliklere görevlendirilen subayların darbenin başarıya ulaşması için birliklerde görev yapmaya gönderildikleri öğrenildi.

ORDU KOMUTANI İLE İLGİLİ YAZIŞMASI

15 Temmuz gecesi Albay Ahmet Zeki Gerehan, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ı gözaltına almak üzere bir tim görevlendirmiş Watsapp gurubuna da ,"Ordu Komutanı telefonu çalıyor ama açmıyor. Konum bulunamaz mı?"şeklinde mesaj yazmıştı.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.