Öne Çıkanlar rusya çatışma fenerbahçe ahmet davutoğlu haber

Gaziantep'te 4 Suriyeli tarihi eser kaçakçısı yakalandı! 270 parça tarihi eserle...

Gaziantep'te polis ekiplerinin bir ev ile araçta yaptıkları aramalarda 270 parça tarihi eser ile yakalanan 4 Suriyeli hırsız gözaltına alındı. Suriyeli kişilerin ellerinde tarihi eser olduğu ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilgili adrese baskın düzenledi.

Suriyelilerin Akkent Mahallesi'ndeki evine baskın düzenleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, evde bulunmayan Suriyelilerin içinde olduğu aracı kent merkezinde durdurdu.

Evde ve Suriyelilerin aracında yapılan aramada 251 adet üzerinde M harfi ve insan figürü bulunan para materyalleri, 14 vazo, 3 sarı renkli heykel, 1 kase ve 1 sakallı insan figürlü heykel ele geçirdi. Hangi döneme ait olduğu bilinmeyen eserler Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, polis ekiplerinin gözaltına aldığı Suriye uyruklu H.M., A.M., A.T. ve M.H.'nin sorgulanmasına başlandı.

Gaziantep'te 4 Suriyeli tarihi eser kaçakçısı ellerindeki 270 parça tarihi eserle yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.