Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye ahmet davutoğlu

Gerilim tipi baş ağrısı

Gerilim Tipi Baş Ağrısı Primer baş ağrısı grubunda değerlendirilen gerilim tipi baş ağrısı, 30 dakika ile 7 güne kadar süren ağrılar olarak nitelendirilmektedir. Ağrının kaynağı bilinmemekle birlikte, pek çok faktörün neden olduğu düşünülmektedir. Gerilim tipi baş ağrıları, merkezi sinir sistemi hastalıkları veya diğer sistem hastalıklarıyla alakalı olmayan, farklı türdeki baş ağrıları olarak tanımlanmaktadır. Gerilime neden olan ağrı kaynaklarının tespiti, tanı, terapi ve tedavi hizmetleriyle Madalyon Psikiyatri Merkezi, klinik şubelerinde ve web üzerinden hizmet veriyor. Ankara, İstanbul Suadiye ve İstanbul Levent merkezleri ile çocuk, ergen, aile ve yetişkin terapi merkezlerinde faaliyet gösteriliyor. ‘’Online Terapi’’ hizmetiyle Türkiye’nin her şehrine sağlık hizmeti sunan klinik, telefonla terapi ayrıcalıkları sunmaktadır. www.madalyonklinik.com web sayfasını ziyaret ederek, tüm hizmetlerini, iletişim ve irtibat bilgilerini, hekim kadrolarını inceleyebilir, randevu oluşturabilirsiniz.

Gerilim Tipi Baş Ağrıları Neden Oluşur?

Baş ve boyun kaslarının sürekli olarak kasılmaları, iltihabi patolojiler veya intrakranial ve ekstrakranial arterlerin çap değişikliklerine bağlı olarak gerilim tipi baş ağrısı oluşabilmektedir. Ayrıca ağrı nedenleri arasında, ağrıya duyarlı sinirlerin irritasyona uğraması gibi nedenler gösterilmektedir. Hayat kalitesi ve strese bağlı nedenler de gerilim türü baş ağrılarına neden olabilmektedir. Herhangi bir yaş grubu ya da sınırlaması olmayan bu tür ağrılar, 3 farklı kategoride değerlendirilmektedir. Ağrıların süresine bağlı olarak ve ağrı şiddetlerine bağlı olarak belirlenen türler; seyrek epizodlu ağrılar, sık epizodlu ağrılar ve kronik gerilim tipi baş ağrısı olarak tanımlanmaktadır.

Gerilim Tipi Baş Ağrı Nasıl Tedavi Edilir?

İki yönlü olarak uygulanan tedavi yöntemleri; koruyucu yaklaşım modülleri ve akut yöntemler ile uygulanır. Epizodik ağrı türüne göre tedavi uygulanmaktadır. Kronik gerilim ağrılarında ise hem ağrının geçirilmesi için tedavi uygulanır hem koruyucu yöntemler uygulanır. Tedavilerde, farmakolojik ve psikofizyolojik tedavi metotları uygulanmaktadır. Akut tedavi yöntemler, baş ağrısının niteliğine göre belirlenir. Bu yöntemler arasında; kas gevşeticilerin analjeziklere eklenmesi, analjezik kombinasyonları, sedatifler ve trankilizan/ analjezik kombinasyonlar gibi seçenekler bulunmakta ve her baş ağrısı türüne göre akut tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

Gerilim Tipi Baş Ağrılarında Psikofizyolojik Tedaviler

Gerilim tipi baş ağrılarının tedavilerinde uygulanan psikofizyolojik tedavi seçeneklerinde; kas gevşetici egzersizler, nefes egzersizleri, hipnoz gibi yöntemler uygulanmaktadır. Ayrıca akupunktur tedavi yöntemi, biofeedback, fizik tedavi yöntemleri ve progresive egzersizler uygulanmaktadır. Günlük yaşamdaki gerilimin ortadan kaldırılması üzerine uygulanan terapi yöntemleri ile baş ağrısı oluşumu önlenir. Seyrek ve sık epizodlu gerilim tipi baş ağrısı nedenlerine göre uygulanan psikofizyolojik tedavi yöntemlerinde ayrıca bilişsel davranışçı terapi yöntemleri uygulanmaktadır. Kişilerin yaşamlarında olumsuzluğa ve gerilime neden olan sorunlar tespit edilerek tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar ve rahatlatıcı terapiler uygulanmaktadır. Madalyon Klinik çalışmalarından ve profesyonel terapi hizmetlerinden yararlanmak için internet sitesini inceleyebilir, klinik randevusu oluşturarak epizodlu ve kronik baş ağrısı tedavilerinden yararlanabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.