Öne Çıkanlar ışid terörist gözaltı terör fenerbahçe

Gizli tanıktan çarpıcı bilgiler, Ahmet Altan FETÖ ilişkisini itiraf etti!

Ahmet ve Mehmet Altın’ın tutuklandığı FETÖ soruşturma kapsamında savcılığa ifade veren bir tanığın Fethullahçı Terör Örgütü’nün önemli ismi Alaaddin Kaya’nın sık sık Taraf Gazetesi’ne gidip Ahmet Altan’a yazı yazdırdığını söyledi. İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında “Darbeye teşebbüs” ve “Terör örgütü üyeliği”nden tutuklanan Ahmet Altan’ın 14 Temmuz’da FETÖ kanalı Can Erzincan TV’ye çıkıp darbe çağrıştıran açıklamalar yaptığı anlaşılmıştı. Silivri Cezaevi’ne konan Ahmet Altan ile ilgili İstanbul Savcılığı’na başvuran bir tanık ilginç bilgiler verdi.

KAYA - ALTAN İLİŞKİSİ

FETÖ mensubu olup itirafçı olarak başvuran gizli tanık, FETÖ’nün önemli isimlerinden Alaaddin Kaya’nın Ahmet Altan’a yazılar yazdırdığını kaydetti. Tanık ifadesinde, “Aladdin Kaya Taraf Gazetesi’ne sık sık giderdi. Mehmet Baransu ile görüşürdüBir şeyi yazdırmak istediği zaman Ahmet Altan ile görüşüp ona yazdırıyordu. Kaya, Baransu ile de görüştükten sonra gündemi etkileyen haberleri Mehmet Baransu’nun yaptığına şahit oldum” dedi. Kaya’nın 2014’te zor durumda kalan Taraf’a yardım ettiğini de anlatan tanık, Kaya’nın 6000 adet gazete basımında kullanılan kalıbı da gazeteye bağışladığını anlattı.

TUTUKLANDI

Örgütün önemli isimlerinden olan Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi Aladdin Kaya, FETÖ ana soruşturması kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararı ardından aylarca adaletten kaçmış, geçtiğimiz günlerde Balıkesir’de yakalanarak tutuklanmıştı. Kaya’nın Edremit’te yiğeninin arkadaşına ait villada aylarca saklandığı anlaşılmıştı. Kaya’nın yakalandığında yanında 45 bin dolar para olduğu ve cep telefonu kullanmadığı, tablet üzerinden haberleştiği tespit edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.