Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli deniz yücel cemil bayık

Görgü tanıkları Atatürk Havalimanı saldırısını anlattı
Havaalanında elektrik teknikeri olarak çalışan görgü tanığı Deniz Ayanoğlu BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlarken, dış hatlar geliş bölümünü patlama sonrası gördüğünü ve çok sayıda ceset olduğunu söyledi:

DIŞ HATLARIN GELİŞİNDE SİLAHLI ÇATIŞMA OLDU
"Ben iç hatlar geliş katındaydım, dışarı doğru bakıyordum. Patlama oldu, camlar sarsıldı. Dışarı doğru bakıyordum. Herkes dış hatlara doğru koşturmaya başladı. Bacağından yaralı bir güvenlik görevlisi gördüm, hemen ona tampon yaptılar. Ben saldırı anını değil, patlama sonra alanı gördüm. Şok olduk. Dış hatların gelişinde silahlı çatışma oldu. Dış hatlar yolcu çıkışında, bagaj alım karuselinin orada patlama olmuş. Karuselden çıktığı alanda silahını çekip ateş ediyor."

"RASTGELE ATEŞ AÇTI"
Olaydan kısa bir süre önce eşiyle birlikte havaalanına giden Güney Afrikalı Paul Roos, Reuters'a gördüklerini anlatırken, ''Dış hatlara geldiğimizde bir kişinin rastgele ateş ettiğini gördüm. Önüne gelene ateş ediyordu. Siyahlar giymişti. Yüzünde ise maske yoktu, 50 metre uzağındaydım'' dedi.
Roos, kontuarın arkasına saklandıklarını anlatırken, ''Sonra ayağa kalkıp izlemeye başladım. Ardarda iki patlama meydana geldi. O sırada ateş etmeyi kesmişti'' diye konuştu.

"SİLAHINI CEKETİNE SAKLAMIŞTI"
Güney Afrikalı görgü tanığı sonra şöyle devam etti: "Sonra geri döndü ve bize doğru gelmeye başladı. Silahını ceketine saklamıştı. Kendisini durdurmaya gelen olup olmadığını anlamak için endişeyle çevresine bakındı, ardından yürüyen merdivenle aşağı indi. Bir süre daha silah sesi duyduk, sonra bir patlama daha, sonra ses kesildi."

"KIZ KARDEŞİMİ BULAMIYORUM"
AFP'ye konuşan Otfah Muhammed Abdullah adlı bir yolcu "Birisi gelip üzerimize ateş açtı ve kız kardeşim koşarak kaçmaya başladı. Ne tarafa gittiğini göremedim. Silah sesleri susana kadar yerde yatıp bekledim... Ama kız kardeşimi bulamıyorum" dedi.

"TAVANDAKİ SIVALAR DÖKÜLDÜ"
Saldırı sırasında dış hatlar geliş bölümünde bulunan Ali Tekin Reuters'a yaşadıklarını anlatırken "Çok büyük bir patlama oldu. Çok yüksek sesliydi. Tavandaki sıvalar döküldü. Havalimanının içi tanınmaz halde, büyük hasar var" dedi.

"KAPILARDA KURŞUN DELİKLERİ VARDI"
Duygu isimli bir Alman vatandaşı ise yine Reuters'a konuşurken pasaport kontrol bölgesindeyken saldırının gerçekleştiğini söyledi ve silah seslerini duyunca kendisini yere attığını anlattı ve "Herkes kaçışmaya başladı. Her yerde kan ve cesetler vardı. Kopmuş vücut parçaları gördüm. Kapılarda bir sürü kurşun deliği vardı" dedi.


KABİN MEMURU: İNSANLARIN BANA DOĞRU KOŞTUKLARINI GÖRDÜM
Patlama hemen yanında gerçekleşen bir kabin memuru da saldırı anında yaşananları bir siteye yazdı;
Uçuşa gitmek için havaalanına dış hatlar terminali güvenlik kontrol noktasından girdim. kontrolden sonra eşyalarımı toplayıp çantama koydum ve ekip odasına doğru yürümeye başladım. 15-20 metre gitmiştim ki insanların iç hatlar terminalinden bana doğru koştuklarını gördüm. Öncesinde silah ya da bomba sesi duymadım. Kavga oluyor sanırım diye düşündüm ama koşan insan sayısı o kadar fazlaydı ki silah ihtimalini düşünmeye başladım. Derken dış hatlar araç kiralama kiosklarının olduğu çıkış kapısında bir patlama oldu. 20-25 metre kadar önümde. Burada gördüklerimi yazmak istemiyorum. Sonrasında giriş yaptığım güvenlik noktasına doğru koşarken bi ara gözüm dışarı kaydı ve yerde yatan 5-6 kişi görebildim. Bu sadece benim kısıtlı görüş alanımda görebildiğim kadarı.

POLİS KULÜBESİNE SIĞINDIK
Koşarken kendimi atacak bir yer aradım, çünkü bu tip saldırılarda bir tane bomba patlamaz. Birkaç yerde eş zamanlı ya da arka arkaya bomba patlatılır. Bunu düşünürken o binada her yerin bomba ile tuzaklanmış olabileceğine artık o sersem kafayla karar verip geldiğim yerden çıkmaya karar verdim. Ama dışarıda yatan insanları görünce dışarısının da güvenli olmadığına karar verip kendime en çok nerede korunak sağlayabilirim diye düşünerek xray cihazlarının oradaki polis kulübesine girmeye karar verdim. Sonra xray cihazlarının oraya vardığımda orada kolu bacağı yaralanmış insanları gördüm ve hemen oradaki polis kulübesine sığındık. İçinde polis yoktu. Güvenlik görevlileri zaten fena halde panik, ağlayanları mı ararsınız, amaçsızca koşuşanları mı... Sırtımızı kulübeye dayadıktan sonra herkesin bavullarını ve çantalarını toplayıp önümüze yığınak yaptım olası bir diğer patlamada kalkan vazifesi görmesi için.

ORTALIK BİRDEN TOZ DUMAN OLDU
Hemen sonra bir kabin memuru arkadaşımı daha gördüm bacağından yaralanmış. Siper aldığım yerden çıktım onu getirmek için, iyi olup olmadığını sordum, kocam almaya geliyor dedi. İyi hadi gel geçelim kocan gelene kadar şuraya diyecektim ki cümlemi bitiremeden bir bomba daha patladı dibimizde. Tam patlama yerini kestiremiyorum, ya 4-5 metre arkamızdaki xray cihazında ya da sırtımızı dayadığımız polis kulübesinin duvarının arkasında oldu ama dibimde patladığını iliklerime kadar hissettim. Ortalık birden toz duman oldu zaten, kulübedeki bütün sandalyeler xray cihazı ve etrafındaki bütün edevat darmadağın bir şekilde etrafa saçıldı. Bakın arkadaşlar, bu kısmı açıklamakta gerçekten zorlanıyorum. Orada bulunan bütün insanlar yara almadan sağlam bir şekilde dışarı attık kendimizi. Kimseye bir şey olmadı hala inanamıyorum. Bende bir tane çizik bile yok. Yemin ederim, bombanın patlamasının değil, benim oradan sağ salimi de geçtim çiziksiz kurtulmama inanamıyorum. Dışarı çıktığımda yerde yatan insanları gördüm ve kapalı otoparka attım kendimi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.