Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı rusya dışişleri

Hakime “PKK terör örgütü“ diyemedi!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan tutuklanan akademisyen Meral Camcı hakkında 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ SORUSUNU CEVAPLAMADI

Bildiri üzerine başsavcılıkça soruşturma başlatıldığı ve bu kapsamda bildiriye imza atan şüphelilerin ifadelerinin alınmaya başlandığı hatırlatılan iddianamede, bu süreçte, daha önce haklarında iddianame hazırlanan diğer şüpheli akademisyenler Muzaffer Kaya, Esra Mungan Gürsoy ve Kıvanç Ersoy ile birlikte Meral Camcı'nın da 10 Mart'ta, "basın açıklaması" adı altında, PKK terör örgütü propagandasına ısrarla devam ettiği ifade edildi.

İddianamede, bildiriyle Camcı'nın, diğer şüphelilerin bildiri altındaki imzalarından vazgeçmelerini engellemek ve Türkiye Cumhuriyeti devletine halen meydan okuyabildiklerini göstermek maksadıyla "bildirimizin arkasındayız" şeklinde açıklama yaptığının tespit edildiği belirtilerek, şüphelinin savcılık ifadesinde, ''PKK terör örgütü müdür?'' sorusuna karşılık, "Bu soru düşünce açıklamaya yöneliktir. Buna cevap vermek istemiyorum" dediği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.