Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

Halep - Kilis koridoru kapandı
Suriye'nin Halep kenti ile Kilis'te bulunan Öncüpınar Gümrük Kapısı arasındaki bölge, rejim güçlerinin eline geçti. Hırdeteyn köyünü Rus savaş uçaklarının bomba desteğiyle önceki gün ele geçiren rejim askerleri ve Şii milisleri saldırılarını artırdı. Halep'in Türkiye ile bağlantı koridoru kesildi. Halep'in kuzey batısındaki Duvar Zeytun, Tel Cibin ve Hırdeteyn köylerini ele geçiren rejim güçleri Nubul ve Zehra kasabalarını da işgal etti. Böylece Halep-Öncüpınar bağlantısı tamamen kesildi. Öncüpınar Sınır Kapısı, Halep'in en önemli ikmal koridoru olması açısından önem taşıyor. Rejimin Halep'in kuzeyine ilerlemesini sürdürmesi halinde Türkiye'ye yönelik göç dalgasında artış olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl aynı koridoru ele geçiren Esed güçleri, 3 gün süren yoğun çatışmalar sonrası püskürtülmüştü.

7 GÜNDÜR BOMBA YAĞIYOR

Rusya, Esed askerlerine karadan koridor açmak için bölgeyi 7 gündür havadan yoğun bombardıman altında tutuyor. Biyenun, Ridyen, Mareste ve Mayer köylerinin rejimin eline geçmesi ile Halep'in kuzeyinde muhaliflerin elinde bulunan Nubul ve Zehra kasabalarına yol açılmış, muhaliflerin kuşatması da kırılmış olacak. Ruslar, sadece dün 154 noktayı havadan vurdu. Bombalamalar sonucu 24'ü sivil, 9'u asker olmak üzere 33 kişi hayatını kaybetti. Bölgede onlarca sivil de yaralandı.

ASIL HEDEF CERABLUS

Bölgenin önemli askeri grupları arasında bulunan Sultan Murat Tugayı Komutanı Fehim İsa, “Halep ile Öncüpınar bağlantısının kesilmesi bizim için büyük darbe olacak. Rejimin hedefinde Nubul ve Zehra kasabalarından sonra Afrin'de bulunan PYD ile işbirliği yapmak var. Esed ordusu ve PYD-YPG'nin bu yolu kullanarak muhaliflere Cerablus yönünde saldıracağına ilişkin elimizde bilgiler var” dedi.

DİRENİŞİN EN ZORLU GÜNLERİ

Türkmen komutan, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, bölgede bir yandan IŞİD, diğer yandan PYD ve rejim ile savaştıklarını söyledi. Rusların bitmek bilmeyen bombardımanlarının muhalif kanatta birçok sivil ve asker kaybına yolaçtığını belirten Fehim İsa, “5 yıllık savaş sürecinin en zorlu günlerini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.