Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Hamas lideri Haniye'den flaş çağrı

Hamas lideri Haniye, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra Filistin halkına yeni intifada çağrısında bulundu. Haniye verdiği demeçte," Kudüs meselesi Filistin halkının meselesidir ve ulusun davasıdır." açıklamasını yaptı.

Haniye, Kudüs kararının hesaplanamayan bir kumar ve sonu olmayacak bir macera olduğunu düşündüklerini söyleyerek, kararın bölgedeki korkunç dönüşümlerin başlangıcı olacağını vurguladı.

AÇIK BİR SALDIRGANLIK

Haniye ayrıca, ABD başkanı Trump'ın kararını açık bir saldırganlık olarak nitelendirdi. Aldığı bu kararın aynı zamanda barış sürecinin sona ermesi anlamına geldiğini sözlerine ekledi.
 

OSLO ANLAŞMASININ İPTALİNİ İSTEDİ

İsmail Haniyye ayrıca, ABD'nin hamlesine karşı Filistin yönetiminin Oslo anlaşmasını fesh etmesini ve yerleşke operasyonunu durdurmasını istedi.

BİR ÇAĞRI DA FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİ'NDEN

Filistin Alimler Birliği, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'le ilgili kararına tepki olarak İslam ümmetine intifada çağrısı yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.