Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör terör örgütü

Hanefi Avcı darbe teşebbüsünü yorumladı

2010 yılında "Haliç'te yaşayan simonlar, dün devlet bugün cemaat" adlı kitabı yazarak Türkiye'nin gündemine oturan, daha sonra cemaatin savcı ve hakimlerin operasyonuyla tutuklanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, cemaatin darbe teşebbüsüyle ilgili ayrıntıları açıkladı.

Hanefi Avcı'ya göre cemaat 3 nedenden dolayı darbeyi erkene alınca panikledi, bocaladı ve kaybetti. Avcı'ya göre en kısa zamanda cemaatin devletin tüm birimlerinden temizlenmesi gerekiyor.

17 ARALIK SONRASI TEDBİRLER, DARBEYİ ÖNLEDİ

İşte Hanefi Avcı'nın konuşmaları:

Cemaat 17 Aralık darbesini, planladığı şekilde uygulasaydı bugün hükümet çoktan düşmüş olurdu. Cemaat o operasyonu 2014'ün mart ayında uygulayacaktı. Erkene almak zorunda kaldı. Devlet tedbir aldı, toparlandı ve Cemaat'i püskürttü.

Aynı şekilde günümüzdeki darbe girişiminin de daha ileri bir tarih için planlandığını görüyoruz. Cemaat'ten deşifre olan bazı kişiler var ve bu yüzden darbe planı daha erken bir tarihe alınıyor. Hatta daha erken bir tarihe alınmasına rağmen gece 3'te yapılacak olan darbe planı bir kez daha erkene alınıyor ve gece yarısı yapılıyor.

DARBENİN ERKENE ALINMASININ 3 NEDENİ VAR:
1- İZMİR'DEKİ SORUŞTURMA

17 Aralık'ın gerçek planı, dört dörtlük çalışmak ve kimsenin kıpırdayamaması amaçlı. Bu darbe girişiminde de panikliyorlar. Darbenin öne alınmasına neden olan 3 faktörden biri İzmir'de yürüyen casusluk davasıyla ilgili açılan soruşturma. Burada birçok Cemaat'e bağlı askerin bu soruşturmada olduğu görülüyor.

2- YARGIDAKİ FETÖCÜLERİN AYIKLANMAYA BAŞLANMASI

İkincisi bir yasa çıktı ve Cumhurbaşkanı bu yasayı onaylarsa, Yargıtay ve Danıştay'daki tüm Cemaat mensupları temizlenecek. Aslında onların planı bu yasadan yararlanarak bu kurumlara tamamen hakim olmaktı. Darbe gerçekleşmiş olsaydı bunu yapacaklardı. Yüksek yargıdaki Cemaat büyük bir gücünü kaybedecek.

3- YAŞ'TA ORDUDAN KOVULACAKLARDI

Üçüncü sebep YAŞ kararları yaklaşıyor. Elde edilen bilgiler ve soruşturmalarla Cemaat mensubu askerlerin uzaklaştırılma ihtimalleri vardı. Bu da darbenin erkene alınıp, açığa çıkarılacak askerleri kurtarma nedenlerinden biri. Cemaat darbeyi bu üç nedenden dolayı erkene almak zorunda kaldı. Erkene alınca da panikledi, başarıya ulaşma ihtimali giderek düştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selattin 8 yıl önce

İnsAllah hediye deyip faturaya yansimaz

Avatar
DALIDA 8 yıl önce

Buda cri[to fetocu kimse inanmasin bu adama !!