Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Hapishanede yer kalmayınca başka ülkeye nakledildiler!

Norveç hükümetinin, hapishanelerdeki yer sıkıntısı nedeniyle mahkumları Hollanda’da kiraladığı hapishaneye nakletmesi mahkumlar arasında tepkiyle karşılanıyor.

Hollanda’daki hapishaneye sevk edileceğini öğrenen mahkumlardan Morten Holstad ve üç mahkum daha Norveç devletine karşı dava açtılar. Nakil kararını duyduğunda şok olduğunu, cezasını kendi ülkesinde çekmek istediğini belirten Morten Holstad “En büyük sorun ailemden uzak olmak. Umarım Norveç Hükümeti kararını değiştirir. Böyle bir uygulama bizim bir daha cezalandırılmamızın ötesinde bir suçu olmayan ailelerin de cezalandırılması anlamına geliyor’’ dedi.

Norveçli Avukat Christian Nordhus kararın Avrupa İnsan Hakları Konvensiyonu kararlarına göre sınır dışı edilme anlamı taşıdığını, vatandaşların ülkelerini terk etmeye zorlandıklarını, hükümlülerin vatandaşlık haklarının tanıdığı ülkelerinde kalma hakkının çiğnendiğini belirtti.

Koalisyon hükümetinin Populist Sağ Partili Adalet Bakanı Anders Anundsen mahkumların yarısının kendi istekleri ile yarısının zorunlu nakillerinin yapıldığını, kimsenin cezasını nerede çekeceğine karar verme hakkı olmadığını, hükümetinin yasaların çizdiği çerçevede hareket ettiğini iddia etti.

Eylül ayından bu yana haftalık mahkum nakilleri ile şu ana kadar 220 mahkumun Hollanda’nın Gröning Kenti dışındaki hapishaneye nakledildiği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
HollandaNorveçHapishane
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.