Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

HDP'den ABD Büyükelçisi Bass'a başsağlığı
Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş Selahattin Demirtaş, Orlando kentinde yaşanan katliam nedeniyle ABD'nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass'a başsağlığı mektubu iletti.

"BARBARCA SALDIRIYI KINIYORUZ"
Yüksekdağ ve Demirtaş başsağlığı mektupunda,"Dün Orlando Kenti'nde 50 insanın katledilmesi ile sonuçlanan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Amerika'nın 12 Eylül'den bu yana hedef olduğu en dehşet verici saldırılardan biri olarak gördüğümüz bu saldırının asıl amacının halklar ve inanç toplulukları arasında nefreti ve ayrımcılığı yükseltmek olduğu açıktır.

"ORTADOĞU COĞRAFYASINDA VE AVRUPA'DA.."
Ortadoğu coğrafyasında ve Avrupa'da gerçekleştirilen bu tür saldırılara karşı küresel ölçekte demokrasinin, insan haklarının ve temel özgürlüklerin savunulması kaçınılmaz bir görev olarak karşımızda durmaktadır. Kendi kimliği ve ideolojisinden başka hiç kimseye yaşam hakkı tanımayan bu tür yaklaşımların dinsel/mezhepsel ve etnik kimlik referanslarıyla varlığını sürdürmesini ve şiddet yöntemlerini kullanmasını kabul edilemez buluyoruz.

"CİNSEL YÖNELİMLERİNİ BAHANE EDEREK.."
Orlando'da cinsel yönelimlerini bahane ederek gerçekleştirilen saldırıyı da bu çerçevede değerlendirdiğimizi bilmenizi isteriz. Saldırı sebebiyle size ve halkınıza başsağlığı diliyor, yaralıların en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmasını umut ediyoruz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.