Öne Çıkanlar terör ömer toprak EURO 2016 IŞİD hücre evi galatasaray Şiir kitabı çıkarmak için

Hendekçi akademisyenlere tepkiler çığ gibi

OMÜ​ ve AİBÜ​'de 9 akademisyen​ hakkında soruşturma açılırken Bahçeşehir Üniversitesi Senatosu sert bir bildiri yayınladı. Terör örgütüne açık destek veren bu bildiriyi okumadan imza attığını belirten birçok öğretim görevlisinin ise imzasını çekeceği öğrenildi.

Doğu ve Güneydoğu'da adeta özerklik isyani başlatması, sivilleri bile vurmaktan kaçınmayan PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar bazı akademisyenleri harekete geçirdi. Türkiye'nin birçok üniversitesiden ve yurtdışından bin 128 akademisyenin imza attığı skandal bildiriye karşı meslektaşları ve STK'lardan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözde akademisyenleri ağır ifadelerle eleştirmişti. "Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız, karanlık" diye konuşan Erdoğan, akademisyenleri isimleri bizden ama zihinleri bize yabancı tipler olarak değerlendirmişti.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise akademisyenlerin bildirisine ilişkin "Bilgisi olmadan bildiri yayınlamak akademisyenlere yakışmıyor. Onlara sadece Allah akıl fikir versin demek gerekiyor" dedi.

OMÜ ve AİBÜ'de 9 akademisyene soruşturma

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisinde imzası bulunan 6 öğretim üyesi hakkında soruşturma başlattı.Soruşturmacının vereceği karar doğrultusunda, soruşturmanın sonucuna göre gerekli işlemler yapılacağı açıklandı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan 3 akademisyen hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti.

Bahçeşehir'den bilim dersi

Bahçeşehir Üniversitesi Senatosu ise "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiride yer alan ifadeleri kabul etmenin mümkün olmadığını bildirdi. Senatodan yapılan açıklamada, tüm dünyada üniversitelerin bilimin üretildiği, öğretildiği, insan haklarının savunulduğu ve aydınlanmanın öncüsü olan kurumlar olduğu belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'de ve dünyada insanların yaşadığı tüm acılarla, özelde ülkedeki terör ve sonuçlarının, yüreklerini yaktığı aktarıldı.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise "Akademik özgürlük terörü savunmak için kullanılamaz" dedi. Kendilerini bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak tanımlayan bir grup öğretim elemanının, Türkiye Cumhuriyeti'ni, vatandaşlarını açlığa ve susuzluğa mahkum etmekle, yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırmakla, anayasal ve uluslararası hukuku ihmal etmekle, taammüden kıyım ve katliam yapmakla suçladığını ifade eden Aykaç, terörün hiçbir biçimde savunulamayacağını kaydetti.

CHP sahip çıktı

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik sözlerini eleştiren CHPGenel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, akademisyenlerin yaptığı çağrının yanında olduklarını açıkladı.

PKK'ya destek veren bildiriden imzalarını geri çektiler

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği desteği, barışa hizmet etmediği için geri çekti. Terör örgütüne açık destek veren bu bildiriyi okumadan imza attığını belirten birçok öğretim görevlisinin imzasını çekeceğini başta Boğaziçi, Bilgi, Sabancı ve Koç olmak üzere ilgili üniversite yönetimlerine bildirdikleri öğrenildi.

YÖK harekete geçti

YÖK tarafından,akademisyenin teröre destek veren bildirinin, akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağı vurgulanarak, hukuk çerçevesinde gereği yapılacağı açıklandı.

Yeni Şafak 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.