Öne Çıkanlar rusya haber terör terör örgütü abd

Hulusi Akar: Rus jetleri vurdu
Akar'ın, "Koalisyon ülkeleri olarak bizim destek verdiğimiz Suriye'deki ılımlı muhalifleri Rus jetleri bombalıyor. Bu Türkiye'ye sivil masum halkın göçüne neden oldu" dediği belirtildi.

8. TOPLANTI

Terör örgütü IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon ülkeleri Genelkurmay başkanları toplantısının sekizincisi, 29 ülkenin katılımıyla bugün Kuveyt'te başladı. Koalisyon ülkeleri genelkurmay başkanları toplantıları; daha önce Ürdün, Fransa, Almanya, ABD, Suudi arabistan,Katar ve İspanya'da yapılmıştı. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; Akar, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada, Suudi Arabistan gibi ülkelerin temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda genelkurmay başkanlarına Türkiye’nin Suriye konusundaki tezlerini anlattı. Akar'ın, özetle şu hususları dile getirdiği öğrenildi:

RUSYA ILIMLI MUHALİFLERİ HEDEF ALIYOR

*Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava harekâtlarında koalisyon üyesi ülkelerce desteklenen ılımlı muhalifler hedef alınıyor. *Rusya'nın hava operasyonları, Türkiye'ye sivil masum halkın göçüne ve bölgede sivil kayıplara neden oldu.

PYD - PKK BAĞLANTISI

*PYD, tartışılmayacak kadar açık şekilde PKK ile organik bağları olan terörist bir örgüt. *PYD-YPG’nin faaliyetlerinden zarar gören bölge halkı büyük sıkıntılar yaşıyor. Baskı görerek göçe zorlanıyor. Bu durum demografik yapıyı geri dönülemeyecek şekilde bozdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.