Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California haber botu Sea Pearl Ataköy

İfade vermeye gitmeyen HDP'liler gözaltında
Soruşturmalarda ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.

Bu çerçevede polis ekipleri HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerin evlerine baskın düzenlendi ve gözaltılar uygulandı. 

GÖZALTI KARARLARININ NEDENLERİ

HDP'lilerin, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı gözaltına alındıkları bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Hakkında yakalama kararı bulunan Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk'ün yurtdışında olduğu tespit edilmiştir. Gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili süreç devam etmektedir" denildi.

13 HDP’li vekilin evlerine yapılan polis baskını ardından gözaltı kararı verildiği belirtildi. İsmi geçen vekiller şöyle;

Selahattin Demirtaş

Figen Yüksekdağ

Ferhat Encü

Leyla Birlik

Ziya Pir

Selma Irmak

Yüksel Aydoğan

Mehmet Ali Aslan

Sırrı Süreyya Önder

Gülser Yıldırım

Abdullah Zeydan

Leyla Zana

İdris Baluken

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahmut 7 yıl önce

Sen sirtini pkk ya dayadin ama biz senin nerene dayayacaz hic dusundunmu kahpe

Avatar
hacı 7 yıl önce

Çok geç kalınmış bir çalışma!