Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

İHH Başkanı Yıldırım: İsrail ile Dost Olamayız...!

AKP Genel Başkanı ve parti sözcüsü Ömer Çelik'in İsrail hakkında söylediği sözler tartışılmaya devam ediyor.

AKP'ye yakın sivil kuruluşlarından birisi olan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Ömer Çelik'in İsrail'le ilgili sözlerine karşılık,"İsral bizim dostumuz olamaz." dedi.

İSRAİL YİNE GAZZE'DE ÇOCUK ÖLDÜRECEK

İHH Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada; "Biz şahsen İsrail ile olan hiçbir anlaşmayı doğru bulmuyoruz. Çünkü İsrail bugüne kadar yaptığı hiçbir anlaşmaya uymadı. Bir anlaşmanın yapılabilmesi için o ülkenin geçmişine bakarsınız. İsrail'in bugüne kadar Birleşmiş Milletler'de alınan hiçbir kararı uyguladığı görülmemiştir. Mescid-i Aksa ile ilgili kararları uyguladığı görülmemiştir. Halil İbrahim Mescidi ile ilgili alınan kararları uyguladığı görülmemiştir. Türkiye ile yaptığı anlaşmaların hiçbirine uymamıştır.

Şimdi bakın Türkiye ile İsrail Ortadoğu'daki en büyük dostu, en derin dostu; değil mi? Fakat ne oldu da bu kadar enlere rağmen Mavi Marmaray'ı açık denizde vurdu. Demek ki İsrail'e güvenilmez. Bugün İsrail'le şu şartlarda anlaşma yapsanız, yarın İsrail yine Mescid-i Aksa'da çocuk öldürür yine Gazze'de çocuk öldürecek yine bebek katilliği yapacak. O zaman bunu kimseye anlatma şansımız olmaz."

"ÖMER ÇELİK DAHA NET ÖZÜR DİLEMELİ"

"Şimdi ben Ömer Bey'i tanırım. Ömer Bey'in sürçü lisanıdır. O anda ağzından kaçmıştır. Sonra da özür dilemiştir. Daha net özür dilemesi lazım. Türkiye'nin öyle dostu olmaz. Dost daha derin kavramdır. Onun için biz İsrail'le dost olamayız. Hele İsrail Devleti ile hiç dost olamayız. Çünkü İsrail devleti ne demektir? İsrail Devleti Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışan bir devlettir." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.