Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

İhsan Eliaçık: Özyönetim Kuran'da var...
Terör örgütü PKK ve HDP'nin ısrarla savunduğu özyönetim konusunda bir açıklama da İhsan Eliaçık'tan geldi.


PKK medyasına konuşan Eliaçık, özerkliğin Medine Sözleşmesi'nin güncellemesi olduğunu ve özyönetimin Kur'an'ı Kerim'de de olduğunu söyledi.

İŞTE ELİAÇIK'IN KULLANDIĞI İFADELER..

"Birincisi Kur'an'ı Kerim peygambere 'Bekçi değilsin, sen insanlar üzerinde vekil değilsin, sen insanlar üzerinde zorba değilsin' der. İnsanların üzerinden bekçiliğin, zorbalığın ve her türlü baskının, vekâletin ve velayetin kalkması ile birlikte insanların kendi bulundukları bölgede kendi kendilerini yönetirler. Buradan bu sonuç çıkar.

Peygamberimiz, Muhacirler, Ensar, Yahudiler ve diğer kabilelerle beraber 18 kabileyle birlikte farklı dinlerden etnik farklılıklardan insanları bir araya getirerek bir sözleşme imzalamıştır.

Sözleşmede en çok geçen kelime barıştır. Sonra en çok geçen kelime adalettir. İslam ve Kur'an kelimesi sözleşmede geçmez. Bu da bugünkü tabirle bir demokratik cumhuriyet, konfederatif demokratik yapılanma anlamına gelmektedir.

"ÖZYÖNETİMİN ÖNGÖRÜLDÜĞÜ GAYET AÇIKTIR"

Kabileler kendi hallerine bırakılır. İçişlerinde serbesttirler ve Medine'yi birlikte savunacaklardır. Herkes kendi dinini istediği gibi yaşayacaktır. Kimsenin üzerinde vekâlet olmayacaktır. Kimsenin üzerinde vesayet de olmayacaktır. Herkes kendi kabile kurallarına göre ve inandıkları dinlerine ve inançlarına göre yaşamını sürdürecektir. Bunları bugünkü çağa taşıdığımızda bir demokratik cumhuriyet veya yerinden yönetim, halkın kendi kendini yönetmesi yani özyönetimin öngörüldüğü gayet açıktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 8 yıl önce

Bu hoca bozuntusuna benimde bir sorum var.Madem bu kadar çok biliyor Kur'anın hangi ayeti ekmek yediğiniz yere vatana ülkeye ihanet edin diyormu? Allahuekber,Allah cc diyen Askere polise kalleşce pusu kurun polisi askeri çocukları öldürünmü diyor Kur'a. Pkk terör örgütü değilmi diyor.Şerefsiz

Avatar
konyalı kayı 8 yıl önce

kuranın hangı ayetınde gecıyor lan kavat bızde bılelım kı yanlıslık olmasın sız bızımle neyı savunacaksınız beraber camıyımı okulumu dogmamıs cocuklarımı savunacaksınız pezevenkler