Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

IKBY'de 'şaibeli' referandum

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) dün gerçekleştirdiği anayasaya aykırı referandumun sonuçlarını açıklamıyor. Seçimin tamamlanmasının üzerinden neredeyse 16 saat geçti, ancak 5,2 milyon kişinin katılması beklenen ve 3 milyon kişinin oy verdiği seçimde sadece 282 bin 17 kişinin oy ortalaması açıklandı.

Sonuçların 72 saat içinde açıklanacağı belirtilirken, medyada yer alan verilere itibar edilmemesi istendi.

SONUÇLAR GİZLENİYOR

IKBY Lideri Mesut Barzani'nin resmi yayın organı olan Rudaw'ın internet sitesinde en son 12 saat önce paylaşılan oy ortalaması mevcut bulunurken, siteye girildiğinde bir çok kentte açılan sandık sayısı sıfır olarak görülüyor.

IKBY'de 'şaibeli' referandum

O kentler içerisinde başkent Erbil'in de bulunduğu gözlemlenirken, bağımsızlık referandumunda şaibe bulunduğu iddiaları kuvvetlenerek yeniden gündeme geldi. Öyle ki ilk açılması gereken sandıklardan olan başkentin sonuçlarının henüz açıklanamaması oldukça tuhaf görünüyor.

IKBY'DEN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Kürdistan Bölgesi Bağımsız Yüksek Seçim ve referandum Komisyonu konu ile ilgili açıklamada bulundu. Medyada yer alan verilere itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen kurum, sonuçların en kısa sürede yayınlanacağını belirtti.

IKBY'de 'şaibeli' referandum

Barzani'nin yayın organı Rudaw da bu yüzden oranları açıklamaktan vazgeçti. 3 milyon kişinin oy verdiği referandumda şu anda sadece 200 bin kişinin oy oranı biliniyor.

SAHTE OY BASIMI İDDİASI

Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen şaibeli referanduma ilişkin yeni iddialar ortaya atılıyor. Bölgedeki bir seçim merkezinde bulunan sandık başında oy pusulalarına seri bir şekilde evet seçeneğinin işaretlendiği bir video ortaya çıktı.

Görüntülerin doğruluğuna ilişkin henüz bir açıklama gelmezken, iddia seçimin ne kadar şaibeli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.