Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

İki Türk partisi AP'ye Türkiye'yi şikayet etti
KKTC'de Türkiye karşıtı eylemleri ile nam salan Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) temsilcileri, Avrupa Parlamentosu’ndaki 6 Kıbrıslı üyeden 5’i ile bir araya gelip toplantı yaptı. 

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Toplantıda, YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı ve Parti Meclisi üyesi Hamit Aygün, BKP Başkanı İzzet İzcan, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve KTÖS Dış İlişkiler Koordinatörü Gizem Kavaz vardı. Lefkoşa’da AB Evinde, yapılan toplantıya, Avrupa Parlamenteri AKEL’den Takis Hadjigeorgiou ve Neoklis Sylikiotis, EDEK’ten Demetris Papadakis, DIKO’dan Costas Mavrides ve Dayanışma Hareketinden Eleni Theocharous katıldı.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİLER

Toplantıda, KKTC’de yeni kurulan gençlik koordinasyon ofisi, ilahiyat kolejiyle ilgili Avrupalı Parlamenterlere bilgi verildi ve Türkiye şikayet edildi.

İŞTE ŞİKAYET MEKTUBU
Ayrıca iki partinin temsilcileri Avrupalı parlamenterlere mektup yazıp, Türkiye'yi şikayet ettiler..

"Türkiye hükümetlerinin 1950’li yıllardan beri Kıbrıs ile ilgili sürdürdükleri sistematik asimilasyon ve entegrasyon politikaları kararlı bir şekilde devam etmektedir. Kıbrıs’a öğretmenler gönderilerek başlatılan bu süreç milliyetçiliğin ırkçılığın Kıbrıs Türk toplumuna bir yaşam biçimi olarak benimsetilmesi ile başlamış, Türkçe’yi zorunlu kullanmak, Rumca konuşan Kıbrıslı Türkler’i cezalandırmak, köyler ve yerleşim yerlerinin isimlerini değiştirmek şeklinde devam etmiştir.
Adamızın kuzeyinde tüm uygar dünyanın gözü önünde etnik temizlik yapılarak Kıbrıslı Türkler adanın kuzeyinde, Kıbrıslı Rumlar da güneyinde toplanmaya zorlanmışlardır. Bu da yetmezmiş gibi 1949 Cenevre Sözleşmelerine aykırı olarak Türkiye’den adamızın kuzeyine nüfus aktarılmış, adamızın demografik yapısı bilinçli olarak taşınan nüfusla değiştirilerek Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesi gasp edilmiştir. Yapılan sistematik nüfus akımı devam etmekte olup, kuzeydeki nüfus bilinmemekle birlikte, Türkiye’den taşınan nüfusun Kıbrıslı Türk nüfusunun üç katı olduğu okullardaki öğrenciler arasında yapılan çalışmalarda ortaya çıkmıştır.
Görüleceği üzere Türkiye adım adım adamızın kuzeyini işgal ve istila ederek Türkiye’ye entegre ve Kıbrıs Türk toplumunu asimile etmek için uğraşlarını aralıksız bir şekilde devam ettirmektedir. AB vatandaşı olan işgal karşıtı Kıbrıslı Türkler’in verdiği mücadeleye AB’nin desteğini beklemekteyiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET ORHAN 8 yıl önce

BU YAZILARILARI YAZAN AB YARDIM İSTEYEN BİR TÜRK OLAMAZ OLSA OLSA ERMENİ YADA RUM DÖLÜDÜR.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Avatar
анка 8 yıl önce

Пидерез к.к.т.у

Avatar
yücel 8 yıl önce

Ey ahmaklar sürüsü TÜRKİYE NİN garant9rlüğü olmasa sizi 2 saate yeryüzünden silerler

Avatar
Ömer 8 yıl önce

BUNLAR RUM BOZUNTULARI TÜRKİYEYE KARŞI
TÜRKİYEDEKİ HDPKK PARTİSİDE ERMENİ BOZUNTULARI HAİNLER BU PİÇLERİN BABALARI BELLİ OLMADIĞI İÇİN BÖYLE HAİNLİK YAPMALARI KAN BOZUKLUĞUNDAN OLUYOR

Avatar
Furkan 8 yıl önce

Cok güzel kendilerini desifre etmisler geregi mutlaka yapilacaktir.

Avatar
Ahmet 8 yıl önce

Bunlar geri zekalı Kıbrıs'ın sol görüşlü koministleri. Bu şerefsizler 1960'ta yapılan anayasa göre Kıbrıs Rum kesimine gidip sırf Avrupa birliğine gidebilmek için vatandaşlıklarını değiştirerek kuzey Kıbrıs'ı kötüleyen kahpe dölleri. Ki 1960 anayasası 1963'de Rumlar tarafından tek taraflı olarak ilhak edilmiştir. Ki ondan sonra Kıbrıs'taki olayların fitili ateşlenmiştir. Tâki Türk'ler adaya çıkarma yapana kadar. Bildiğim kadarı ile kuzey Kıbrıs'tan Rum kesimine gidip vatandaşlığını değiştiren bayağı Kıbrıslı Türk var. Bunlstın hepsi vatanını ve milletini üç kuruşa satabilecek hain ve şerefsizlerdir. Onun için onların AP'ye şikayetinin hiç bir hükmü yoktur. En azından kuzey Kıbrıs'taki hainler kendi kendilerini farkına varmadan deşifre etmişlerdir ki artık onlar için geri dönüş yok vesselam.

Avatar
Braveman 8 yıl önce

Götünüzün deliği a.q.bebeleri

Avatar
servet çetin 8 yıl önce

arkadaşlar küfür ederken sadece ykp bkp ktöse edin tüm Kıbrıslıları koymayın çünkü bu saydıklarım tam o.ç milleti alet etmeyin...