Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

İlber Ortaylı: Çanakkale'de Kürtler savaşmadı

İstanbul’da yaşayan bir Suriyeli’nin “Çanakkale’de 70 bin Suriyeli şehit olmuş. Onu bil, sonra bize ‘defol’ de” sözleri yeni bir tartışmaya neden olmuştu.

ÇANAKKALE'DE 70 BİN SURİYELİ Mİ ŞEHİT OLDU?

Hürriyet, 70 bin Suriyeli şehit iddiasını İlber Ortaylı'ya sordu. İlber Ortaylı soruya cevap verirken çok daha etkili bir tartışmanın kapısını da aralamış oldu.

Ortaylı'ya göre 70 bin Suriyeli'nin Çanakkale'de şehit olduğu iddiası doğru kabul edilemezken, Kürtler için de aynı durumun geçerli olduğunu, mesafeden dolayı Kürtler'in de Çanakkale'de Osmanlı için savaşmadığını savundu.

İşte İlber Ortaylı'nın, "70 bin Suriyeli Çanakkale'de şehit oldu" iddiası üzerine verdiği cevap:

"ÇANAKKALE'DE KÜRT VE SURİYELİLER YOK!"

"Şişirme onlar... Suriye'den asker alındı ama onların Çanakkale'ye gittiği doğru değildir. Çünkü askeri oradan getirmek çok zor. Kürtler için de aynı şey geçerli. Kürt yok orada... İmparatorluk büyük, Suriyeliler de savaştı tabii, başka cepheler var onlara yakın, Hicaz gibi ... Bunlar İmparatorluk'un insanları, fazla dokunmayın. Suriyeliler içinde öyle bir duygu var yani..."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.