Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

İlker Başbuğ: Darbe başarılı olsaydı...

TBMM'de oluşturulan darbe komisyonunda eski Genelkurmay Başkanları dinlenmeye devam ediliyor.

Bugün sıra İlker Başbuğ'daydı.

Başbuğ "Ama inaniyorum ki onlar başarılı olsaydı ne demokrasi ne laik devlet sistemi ne hukuk devleti, zerresi ortada kalmazdı. Türkiye 15 Temmuz'da felaketin eşiğinden döndü. Yaşanan olay ciddi, vahim ve kapsamlıdır" dedi.

İşte ifadesinden bazı kısımlar:

"O YURTLARI DEVLET SAHİPLENMELİYDİ"

"Biz o dönemde Gülen cemaatinin açtığı yurtların devlet tarafından sahiplenilmesi gerektiğini söyledik. Fethullah Gülen cemaati hakkında en çok konuşma hakkı olan isim benim. Biz bunları söylerken çok kimse bize kızdılar, belki de bunun... Neyse o noktalara girmeyelim..."

DARBE NEDEN BAŞARISIZ OLDU?

"Darbe girişimi neden başarısız oldu?' derseniz. Ben derim ki TSK'nın komuta kademesinin bu darbe girişimine karşı durmasıdır ve bu darbe girişimine direnmesidir. Şimdi 15 Temmuz nedir? Nasıl isimlendirilebilir? Bu da kanaatimce önemli bir konu. Daha evvel de ifade ettiğim gibi 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ'nün silahlı bir darbe girişimi olarak isimlendiriyorum."

KİMLER İFADE VERDİ?

Şimdiye kadar Yaşar Büyükanıt ve Işık Koşaner dinlendi.

Necdet Özel'e de davetiye gönderen Komisyon, yazılı bir yanıt aldı. Özel sorulaır yazılı olarka alıp cevaplayabielceğini söyledi.

Timeturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.