Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

İmralı Heyeti Öcalan'la tehdit etti

İmralı Heyeti’nde yer alan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Ceylan Bağrıyanık Diyarbakır’da DTK Salonu’nda toplantı düzenledi.

İmralı Heyeti adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, FETÖ yapılanmasına ilk işaret eden kişinin Abdullah Öcalan olduğunu iddia etti. 

"ÖCALAN'IN BU YAPIYA DÖNÜK UYARILARI OLDU"

“Süreç boyunca biz de gözlemledik. Bu yapı; süreci sabote etmeye, ne zaman kalıcı bir adım atılsa, o kalıcı adım atılmaya niyet edilen alanlar üzerinden süratle provokasyonlar geliştirmeye dönük dinamik bir çaba içerisinde olmuştur. Buna dönük de Sayın Öcalan’ın tarihsel uyarıları oldu.

Bu tarz yapılanmalar, ne boyutta olursa olsun daima siyasi sorumluluk sahibinin, yönetim erkini elinde bulunduranların kaçamayacakları bir sorumluluk vardır. Bugün Roboski’den tutun, son çatışma süreçlerindeki katliamlara varana değin, şöyle bir eğilim ortaya çıkıyor: ‘Aslında bütün bunlar cemaatin işiydi’. Bir tek şartla bu değerlendirme geçerli olabilirdi: Sayın Öcalan ve heyetimiz bu hususlarda gereken uyarıları ısrarla defaatle yapmamış olsaydı. Çünkü haberimiz yoktu, görmedik, duymadık mazeretleri geçerli değil ne yazık ki.”

"ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK DARBELERE BARİKATTIR"

Yaklaşık 3 yıl önce “açlık grevi yaparak on binlerce yurttaşla birlikte halkla birlikte, tecride son vermek için direniş sergilediğini” ifade eden Sırrı Süreyya Önder, o direnişin sonunda “tecritin kaldırıldığını, diyalog sürecine geçildiğini müzakere aşamasına geçileceği sırada hükümet ve devletin büyük bir aymazlık ve büyük bir basiretsizlikle tekrar devletin eski türkülerini çalmaya dönük bir yaklaşım benimsendiğini” iddia etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.