Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Irak ordusu Kerkük'e operasyon başlattı

BİRLİKLER KERKÜK'ÜN MERKEZİNE İLERLİYOR

Irak hükümet güçleri Kerkük'teki Halid askeri kampını ele geçirdiği bilgisi geliyor. Irak birliklerinin Kerkük'ün merkezine doğru hızla ilerliyor.

ELE GEÇİRİLEN BÖLGELER

Irak devlet televizyonundan yapılan açıklamaya göre Irak birliklerinin Kerkük'te çok geniş bir alanı ele geçirdi. Irak güvenlik güçleri tarafından şu ana kadar ele geçirilen bölgeler olarak Halid askeri kampı, Kerkük Doğalgaz Çevrim Santrali, Shorija, Kerkük sanayi bölgesi ve Sari Tappah var. 

Irak ordusu Kerkük'e operasyon başlattı

IKBY: HAŞDİ ŞABİ DE ORADA

Haşdi Şabi güçleri operasyona katıldı mı katılmadı mı hezün net değil. Ancak IKBY Güvenlik Konseyi, Kerkük'e ilerleyen Irak güçlerine Haşdi Şabi'nin de eşlik ettiğini duyurdu. 

PEŞMERGE KERKÜK'E SEVKİYAT YAPIYOR

Ayrıca bölgeden gelen bilgiler arasında peşmerge güçlerinin, Kerkük'te Irak birlikleri ile yaşanması beklenen çatışmalar için Kerkük merkezine peşmerge sevkıyatı yapmaya devam ettiği de var. 

Rudaw'a açıklamalarda bulunan Haşdi Şabi komutanlarından Kerim Nuri, "Irak güçlerine karşı koyan herkes DEAŞ'lı gibi değerlendirilecek" dedi.

Irak ordusu Kerkük'e operasyon başlattı

Irak ordusu Kerkük'e operasyon başlattı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.