Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

İran'dan 'Rehine' açıklaması!

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Fedevi, ABD donanmasına ait iki botun, navigasyon sistemlerindeki arıza nedeniyle İran karasularına girdiğinin anlaşıldığını ve kısa süre sonra serbest kalabileceklerini açıkladı.

İran devlet televizyonuna konuşan, Tuğamiral Fedevi, "İncelemeler iki Amerikan botunun navigasyon sistemlerindeki arızadan dolayı İran karasularına girdiğini gösteriyor. Sorun çözülmek üzere" dedi.

Fedevi, askerlerin kısa süre sonra serbest kalabileceklerini ifade etti.

KERRY'DEN ÖZÜR TALEBİ

İran Dışişleri Bakanı Zarif'le ABD'li mevkidaşı Kerry arasında olayın hemen ardından temas kurulduğunu aktaran Fedevi, "Askerlerin serbest bırakılmasını istediler ancak Zarif kararlı bir tutumla denizcilerin İran'ın karasularını ihlal ettiğini ve özür dilenmesi gerektiğini ifade etti" dedi.

Fedevi, İran karasularına giren botlara el konulmasının ardından ABD donanmasına ait USS Harry S. Truman uçak gemisinin Basra Körfezi'nde 40 dakika boyunca "provokatif ve profesyonelliğe aykırı" eylemlerde bulunduğunu da ileri sürdü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.