Öne Çıkanlar rusya son dakika haber terör terör örgütü

İşkenceci bakıcıdan skandal savunma

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çekilen görüntülerde engelli çocuklara kaynar suyla işkence ederken ve çocuklardan birini yere yatırıp döverken görüntülenen M.A. isimli kadın bakıcı, karakolda ifade verdi.

Görüntüler ihbar olarak kabul edildi

Rehabilitasyon merkezinde yapılan işkencenin görüntülerinin ortaya çıkması üzerine servis edilen haberi ihbar olarak kabul eden Kartepe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hemen konu ile ilgili çalışma başlattı. Görüntüleri inceleyen Kartepe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, o sırada orada bulunan 4 kişinin kimliğini tespit etti. Kimlikleri tespit edilen M.A., S.Y., E.Ç. ve A.R.P. adreslerinden alınarak ifade vermek üzere Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.


"O kişi benim, işkence doğru değil"

Görüntülerde engelli bir çocuğa kaynar su ile işkence eden ve çocuğun çığlıklarına rağmen yanındaki kişilerle birlikte kahkalar atan M.A. isimli kadının, “Görüntülerdeki kişi benim, ancak çocuklara işkence ettiğim doğru değildir. Banyoda çekilen görüntüdeki çocuk o gün tuvaletini altına kaçırmıştı. Bu sebeple çocuğu banyoya götürdüm ve yıkadım. Çocuğun temizliğini yaptığım sırada çekilen görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı.

"Yere, kendine zarar verdiği için yatırdım"

Başka bir görüntüde yere yatırdığı çocuğun üzerine çıkan ve arka planda sesi gelen erkek ile birlikte engelli çocuğu dövdüğü görülen M.A., “O çocuk orada kendisine zarar veriyordu. Bu sebeple yere yatırarak üzerine çıktım ve hareket etmesini engelledim. Bunu kendisine zarar vermesini engellemek amacıyla yaptım” şeklinde ifade verdi. Ancak görüntüde M.A.’nın ifadelerinin aksine, M.A. ile birlikte yanındaki erkek çocuğun korkuyla yerde yattığı ve kurtulduğu anda koşarak M.A.’dan uzaklaştığı görülüyor. Aynı görüntüde arka plandan gelen tokat sesi ve M.A.’nın çocuğa ettiği küfürler de bu ifadeyi yalanlıyor.


Görüntülerde orada bulunduğu görülen S.Y. isimli kadın öğretmen ile görüntülerin arka planında sesinin geldiği tespit edilen A.R.P. isimli erkek temizlik işçisi ise görüntülerin iki yıl önce çekildiğini, bu sebeple olayı hatırlamadıklarını söylediler.

"Kurumda yapılanlardan herkesin haberi var"

Öte yandan görüntüler çekildiği sırada yine orada bulunduğu tespit edilen ve bu sebeple ifadesine başvurulan E.Ç. isimli kadın öğretmen ise, “Ben o kurumda kısa bir süre çalıştım. Bu olayların sürekli olarak gerçekleştiğini gördüm. Durumu kurum müdürüne aktardım ancak hiçbir yaptırım uygulanmadı. Bir süre sonra orada gerçekleşen olayları kaldıramadım ve işten ayrıldım. Çocuklara yapılanlardan kurumda çalışan herkesin haberi var. Ancak kimse hiçbir şey yapmıyor. Ben de bunlara engel olamayınca işten ayrılma yolunu seçtim” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Kurum müdürü reddetti

Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın gerçekleştiği Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki tüm çalışanların konuyla ilgili ifadelerine de başvurdu. Görüntülerde olmayan diğer çalışanların ve kurum müdürü Turgay Akdoğan’ın ifadelerinde böyle bir durumun gerçekleştiğinden haberlerinin olmadığını söyledikleri öğrenildi.

Görüntülerin çekildiği Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki müfettişin soruşturması ve Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma devam ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.