Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz gecesi, üzerinde F16'ların uçtuğu İstanbul AtatürkHavalimanı'na gelmeyi tercih ederek inanılmaz bir cesaret örneği sergilemişti.

Çünkü TBMM'yi, Külliye'yi, emniyet binalarını ve daha birçok yeri bombalayan darbecilerin havalimanına da bomba atma ya da başka bir saldırı düzenleme ihtimalleri bulunuyordu. 

500 METRE ÖTEDE HAVA HARP OKULU VAR

Ayrıca Erdoğan'ın indiği pistin hemen 500 metre kadar yakınında da Hava Harp okulu bulunuyordu ki, birçok helikopter ve uçak da buradan havalanmıştı. Erdoğan indiği sırada Hava Harp Okulu'nda darbecilerle polis arasında çatışma yaşandığı ifade ediliyor. 

KRİTİK TELEFON: O KULEYİ ALIN!

Başka bir detay ise Erdoğan'ın İstanbul Emniyet Müdürü'nü telefonla araması ve İstanbul'a ineceğini bildirmesiydi. Erdoğan'ın telefonu üzerine havalimanındaki polis özel harekata (PÖH) talimat veren İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "ne olursa olsun kuleyi darbecilerden alın"dedi. Çalışkan'ın bu talimatının ardından özel harekat polisleri kuleyi basarak teslim aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.