Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye DAEŞ rusya

İşte Batı'nın ve İsrail'in "referandum" planı!

Stratejist Abdullah Çiftçi "Barzani Referandumu yaptı. Türkiye önceden kesin bir tavır koysa yapamazdı diye düşünüyorum. Neler oluyor birlikte analiz edelim" dedi ve şu ifadelerde bulundu:

Barzani, Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması sonrası bağımsızlık referandumunu yapacağını söylemişti ve söylediğini de yaptı/tırıldı.

Barzani Referandumu yaptı ama BM ve ülkeler peşinen tanımayacağını da ilan etti. Barzani de hemen bağımsızlık ilan etmeyeceğiz demişti.

BARZANİ İLK KEZ 'SYKES-PICOT' TABUTU İLE BAĞIMSIZLIK TALEBİNİ İLAN ETTİ

Bölgede olanları küresel projeler ve yerel talepler üzerinden ayrı okumak gerek. Bölgede kim ne istiyor, amaçları ne, projeleri ne?

Barzani 2016 Mayıs'ın da "Sykes-Picot" tabutunu taşıttığında açıktan bağımsızlık talebini ilan etmişti.



IKBY'de 2013'ten beri seçim yapılmıyor ve yakında seçim var. Barzani referandum ile "Kürtlerin Kahramanı" olarak seçime gitme peşinde.

IKBY'de Barzani yolsuzluk iddiaları ile çok zayıflamıştı. Bu nedenle de seçimden kaçtı. Referandum ile siyasal olarak toparladı.

BATI'NIN DERİN HEDEFİ İRAN VE TÜRKİYE

Bölgeyi dizayn etmeye gelen Batının derinlerinin hedefinde sadece Irak/Suriye değil İran/Türkiye de var. Önce İran'da iç kargaşa tezgahı.

ABD'de Washington Enstitüsü etrafında toplanan neo-con denen Siyonist-Evanjelik lobinin öncelikli hedefi Vaat Edilmiş topraklar...

Trump başkan olduktan sonra da bölgedeki yetkililerde bir değişiklik olmadı Çünkü ABD'nin Ortadoğu politikası Siyonist lobinin ipoteğinde

HEDEF İSRAİL'İ ENERJİ ÜSSÜ YAPMAK

IKBY'de yaklaşık 4 trilyon doların üzerinde petrol/doğalgaz rezervi var. Daha fazla da olabilir. Petrol lobisi bunun peşinde.

Medyada Türkiye Enerji Üssü oluyor diye çok haber çıkmıştı. Ama ABD İsrail'i enerji üssü yapmak istiyor. Haritada durum görülüyor.



Türkiye'nin IKBY Kerkük/Musul enerji stratejisine paralel İsrail de kendi enerji projesini aynı anda devreye koymuştu.


 

TÜRKİYE'NİN HAKLARI VAR

1926 Ankara Antlaşması’nın 5. maddesi Irak sınırlarının değiştirilemeyeceğini her iki tarafın taahhüt etmesidir. Türkiye'nin hakları var.

Türkiye için ekonomik hesaplardan önce Kerkük/Musul ve çevresindeki Türkmen kardeşlerimizin hakları var. Kerkük bir Türk şehridir.

ABD, 1991 Irak işgali sonrası ve özellikle de 2003 sonrası bölgede özellikle Kerkük ve Musul'da ciddi nüfus operasyonları yapıldı.

KÜRESELCİLERİN PROJESİ İKİZ YASALARI BARZANİ KULLANMAYA ÇALIŞIYOR

Barzani, ABD'nin hazırladığı Irak Anayasasının 140. maddesinde referandum var deniyor ama Irak hükümeti kesinleşmedi diyor.

Barzani'nin bağımsızlık talebi Irak'ın 1969 yılında imzaladığı BM'nin "İkiz Yasaları"na göre zaman içerisinde değerlendirilecek.

İlk kez 1966 yılında BM'de gündeme getirilen "İkiz Yasalar" küreselcilerin projesi. 21.yy'da dünyanın birçok ülkesinde gündeme gelecek.

ABD DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK KONSOLOSLUĞU ERBİL'E İNŞA EDİYOR

ABD Erbil'de büyük bir Konsolosluk binası inşa ediyor. Tüm dünyadaki konsolosluklarına göre 2. büyüklükteki yapı.

BATI OYALIYOR

Batının dinci, ideolojik, ekonomik tüm tarafları bölgeye kalıcı olarak geldi. DAEŞ ile mücadele adı altında da silahlarını getirdiler.

Bölgede olanı anlamak için Batının devlet yapılarının arka planlarını bilmek gerek. Devletlerin resmi taraflarının beyanları oyalama işi

Siyonizm bir milliyetçilik akımı değil dini bir hedeftir. Fırat-Nil arası "Vaat Edilmiş Topraklar". Bu konu anlaşılmadan analiz yapılmaz.

TÜRKİYE'NİN BİR PLANI VAR

Kapitalist ABD ile Küreselci ABD, bölgede şimdilik yan yana görünse de yakında kapışır. Çin'in tavrı Küreselcilerin tavrıdır

Bölge çok dinamik, İttifaklar/düşmanlıklar süreç içerisinde değişti. Türkiye, İran ve Rusya'ya karşı ABD ile ittifakta idi şimdi tersi...

Devletlerin bölge planı olaylara göre değişmez. Ancak hedefe ulaşacak strateji/taktikler değişir. Türkiye'nin bir planı var.

FETÖ'NÜN DARBESİ BAŞARILI OLSAYDI BAĞIMSIZLIĞINI İLK TANIYAN TÜRKİYE OLACAKTI

Planlarını uygulamak için bölgeye gelen Batı güçlerinin öncelikli hedefi FETÖ üzerinden Türkiye'ye diz çöktürmekti ama başaramadılar..

Ortadoğu yeniden dizayn edilirken FETÖ Türkiye'ye tarihi bir ihanet yaptı. 15 Temmuz girişimi; Türkiyesiz Ortadoğu dizaynı içindi

FETÖ başarılı olsaydı Barzani'nin bağımsızlık kararını tanıyacak ilk ülke Türkiye olacak ve Türk askeri İran/Irak'a karşı sahada olacaktı.

İslam dünyasında Mezhep savaşı özellikle de İran/Türkiye savaşı planlayanlar şimdilik bunu başaramadı. İran/Türkiye işbirliğinde.

BATI BARZANİ'NİN BAĞIMSIZLIĞINI HEMEN DEĞİL ZAMANLA TANIYACAK

Batılılar, Barzani'nin bağımsızlığını hemen değil zaman içerisinde tanıma peşindeler. Önce İsrail ve uydu devletlere tanıtırlar.

Bağımsızlığa koşan Barzani, Küreselci/Kapitalist kapışmasında beklemediği bir sonuçla da karşılaşabilir ki muhtemelen karşılaşacak.

AYNI PLAN TÜRKİYE VE İRAN İÇİN DE YAPILACAK

İran ve Türkiye Irak'ın bölünmesine şiddetle karşı çünkü sonrasında aynı talep İran/Türkiye içinde yapılacak. Bu nedenle ortak hareket ediliyor.

Bölgede dizayn hesabı olanlar, planlarına engel olacak ülkelerde de sabotajlarla iç kargaşa çıkartma peşinde olur. Hazırlıklı olmak gerek.

BARZANİ TÜRKİYE'Yİ DAHA DA İYİ BİLECEK

Bölgede dizayn hesabı olanlar, planlarına engel olacak ülkelerde de sabotajlarla iç kargaşa çıkartma peşinde olur. Hazırlıklı olmak gerek.

Bölge, kazandı görünenlerin kaybedeceği, kaybediyor görünenlerin kazanabileceği "oynak bir alan". Sağduyulu strateji ile adımlar atılmalı.

İran'ın Pers Milliyetçiliği/Şii Hilal'i projesi şimdilik rafa kalktı ve Türkiye ile yakınlaştı. Mezhep savaşını önleme açısından önemli.

BATI EL ALTINDAN BARZANİ'Yİ DESTEKLEDİ

Kuzey Irak'ta; ABD, İngiliz, Alman, Fransız güçleri, küreselci paralı askerler, PKK vs var. Türkiye girip kayyum atayacak konumda değil.

Barzani'nin referandumunu görünürde İsrail hariç hiçbir ülke desteklemedi ama aslında hepsi farklı hesaplarla el altından destekledi.

Barzani referandumu yaptı. Ama Türkiye ve İran istemeden bağımsızlığını ilan etmesi biraz zor. Müzakere süreci başlar. Türkiye hakem olur.

Batı devletlerinin, küreselcilerin ve İsrail'in planları var. Ama tarihi/sosyolojik yapı son noktada bunlara müsaade etmez.

Avrupa ve ABD uzun süre bu güçte kalmayacak. Son noktada Persler, Türkler ve Araplar arasında sıkışan bir Kürt devletinin yaşamazı zor.

AYRIŞMALAR BÖLGEYİ ATEŞE ATAR

Bölgenin mezhep/etnik eksenli ayrışmaya değil bütünleşmeye ihtiyacı var. Ayrışmalar tüm bölgeyi ateşe atar. Bugün daha iyi anlaşılıyor.

Ortadoğu'da siyaset yapanlar genelde küçük para/şahsi ikbal hesapları peşinde. Ama yaşananlar herkesin aklını başına getirdi/getirecek.

Bölgede 1991'de başlayan dizayn süreci referandum ile yeni bir safhaya taşındı. Final dönemlerine geliyoruz. Her devletin eli silahında.


Kaynak: Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.