Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

İşte Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yerine gelecek isimler
HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, yeni eş genel başkan adaylarının Sezai Temelli ve Pervin Buldan olduğunu resmen açıkladı.

Pervin Buldan 6 Kasım 1967 yılında dünyaya gelen Pervin Buldan aslen Hakkârilidir. Babasının adı Halis, annesinin adı Lütfiye'dir.

Liseden mezun olduktan hemen sonra kısa bir süre Iğdır İl Özel İdaresi'nde memurluk yapan Buldan, 1987 yılında teyzesinin oğlu olan işadamı Savaş Buldan’la evlenmiştir. PKK'ya haraç veren Savaş Buldan kimliği bilinmeyen kişilerce 2 Haziran 1994 yılında kaçırıldı ve 4 Haziran 1994'te de öldürüldü. 

1995 senesinde “Cumartesi Anneleri”ne katılan Buldan 4 yıl boyunca Taksim'de Galatasaray Lisesi önündeki eylemlere katıldı. Bu yıllarda HADEP'te iki dönem Parti Meclisi üyesi oldu.

2005 senesinde Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen 1000 kadın arasında yer aldı.

2007 yılı Türkiye Genel Seçimlerinde Iğdır’dan bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazandı ve Iğdır'ın ilk kadın milletvekili olarak meclise girdi. Daha sonra "Demokratik Toplum Partisi keçen Pervin Buldan bu partide kapatılınca  “Barış ve Demokrasi Partisi'ne geçti.

Şuanda ise HDP Iğdır milletvekili olan Pervin Buldan yaptığı terör övgüsü açıklamalarıyla sürekli gündeme gelmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.