Öne Çıkanlar TRT 1 Silvan MİT tırları rusya Boğaziçi

İşte dünyanın en güçlü orduları sıralaması

ABD merkezli Global Firepower adlı şirket, her yıl dünya devletlerinin askeri güçlerini analiz ederek küresel güç sıralamasını kamuoyuyla paylaşıyor. Şirket, son olarak 2023 yılına ait askeri güç sıralamasını açıkladı.

"Dünyanın En Güçlü Orduları" listesinde toplamda 145 ülke yer alıyor. Sıralamada, ülke ordularının teknolojik gelişmişlik, insan kaynakları, sahada kalma süresi ve hareket kabiliyeti gibi faktörler dikkate alınıyor.

Listede zirvede ABD, Rusya ve Çin yer alıyor. 2022'de 13. sırada bulunan Türkiye ise 2023 başında 2 sıra yükselerek 11. sıraya yükseldi.

Global Firepower, dünya genelinde otorite kazanmış bir kaynak olarak biliniyor ve son olarak 2024 listesini yayınladı. Geçtiğimiz yıl dünyanın en güçlü 11. ordusu olarak dikkat çeken Türkiye, bu yıl yaşadığı yükselişle 8. sıraya yükseldi.

Yeni sıralamada ABD birinci sırada yer alırken, Rusya ikinci, Çin ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'yi 8. sıradan takip eden ülkeler arasında ise Pakistan ve İtalya bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.