Öne Çıkanlar suriye türkiye türk teknik direktör terör örgütü

İşte FETÖ'den kamuya sızan hainler

FETÖ’nün 2 numarası Mustafa Özcan’ın uzun süre patronluğunu yaptığı Kaynak Holding’in, kamu kurumlarına eleman devşirilen merkez olduğu ortaya çıktı.

FETÖ’nün amiral şirketi Kaynak Holding’e yönelik yürütülen iki senelik soruşturma sonucunda şirketin arşivinde çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yönelge, Kaynak Holding’e bağlı şirketlerde çalışan kişilerden kaçının kamuda istihdam edildiğini incelemeye aldı. Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre daha önce Kaynak Holding’te çalışan 5 bin 288 kişinin kamuda istihdam edildiği tespit edildi.

BİRİNCİ SIRADA MİLLİ EĞİTİM VAR

Savcılık tarafından hazırlanan fezlekede Kaynak Holding’e bağlı şirketlerde çalışan ve daha sonra kamuda istihdam edilen kişilerin sayısal analiz tablosu yer aldı. Birinci sırayı bin 796 kişiyle Milli Eğitim Bakanlığı alırken, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 602 kişinin istihdam edildiği dikkat çekti.

EN GÖZDE KURUM BAKANLIKLAR

İşte hangi kamu kuruluşunda kaç FETÖ ile iltisaklı kişi sayısının sayısal verileri: Adalet Bakanlığı 513 kişi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 8. Başbakanlık 554. Bilim ve Sanayi Bakanlığı 8. Cumhurbaşkanlığı 395. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 77. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 7. Dışişleri Bakanlığı 16. Ekonomi ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 24. Gençlik ve Spor Bakanlığı 17. Gıda ve Tarım Bakanlığı 38. Gümrük Müsteşarlığı 33. İçişleri Bakanlığı 673. Maliye Bakanlığı 122. Milli Eğitim Bakanlığı Bin 796. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 41. Sağlık Bakanlığı 314. Türk Silahlı Kuvvetleri 602. Ulaştırma Bakanlığı 51.

100 kişilik sızma listesi ele geçirildi

Şirketten ele geçirilen dijital materyaller KOM Daire Başkanlığı’na götürüldü. Birinci ön inceleme raporunda 2010 yılındaki KPSS sınavı sonrası kamu kurumlarına sızdırılması planlanan kişilerin listesi ele geçirildi. El yazısı ile yazılmış belgede 100 kişilik bir isim listesi bulundu.

YETİŞTİRME MERKEZİ OLMUŞ

Fezlekede kamu kuruluşlarına sızma harekatı şu cümlelerle anlatıldı: “ Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirket ve kurumlara dershaneler ve okullar aracılığı ile eleman temin edildi. Bu kişiler bir süre Kaynak Holding bünyesinde çalıştırıldı. İdeoloji ve eğitiminin tamamlayan güvenirliği ispatlanan personelin çalınan Kamu, KPSS, ÖSYS gibi sınav soruları yoluyla kamu kurumlarına ve etkin okullara girmesi sağlandı.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.