Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

İşte TEOG'un yerine gelebilecek sistem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam A Haber, ATV, A News ekranlarında ortak canlı yayınında yaptığı TEOG kaldırılsın açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Özellikle öğrenci ve aileleri heyecanlandıran açıklamanın ardından akıllara ilk olarak 'TEOG yerine hangi sistem gelecek' sorusu geldi. Hiç kuşkusuz TEOG'un kalkması öğrencilerin eğitim öğretim hayatında büyük bir devrim olacak. Peki, yerine nasıl bir sistem gelebilir?

ÖĞRENCİLER DAHA MUTLU OLACAK

Sabah Gazetesi yazarlarından eğitimci Sait Gürsoy, yeni sistemle birlikte 'Mutlu çocuk öğrenir' felsefesinin hayata geçebileceğine işaret ederek, "Cumhurbaşkanımızın TEOG sisteminin kaldırılması ile ilgili düşüncelerine katılıyorum. Eğer bu sistem kalkarsa eğitim dünyamızda çok önemli bir adım atmış olacağız. Cumhurbaşkanımızın söylediklerinden anlamış olduğum, öğrencilerin hem ders notları hem sosyal aktiviteleri ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları ile birlikte liselere gidilebilir. Şayet TEOG kaldırılırsa öğrenciler sosyal yaşantılarına ağılık verecek ve daha mutlu olacak" dedi.

İŞTE TEOG YERİNE GELEBİLECEK YENİ SİSTEM

TEOG'un kaldırılmasıyla birlikte yerine nasıl bir sistemin gelebileceğine ilişkin sorularımızı yanıtlayan Gürsoy'un tespitleri şöyle:

Cumhurbaşkanımızın TEOG sisteminin kaldırılması ile ilgili düşüncelerine katılıyorum. Eğer bu sistem kalkarsa eğitim dünyamızda çok önemli bir adım atmış olacağız. TEOG sisteminin kalkmasıyla, örneğin Galatasaray, Kabataş, Beşiktaş Atatürk Anadolu gibi liseler öğrencilerden belirli kıstaslar isteyebilir ama yabancı özel okullar da kendi sistemlerine göre öğrenci alabilirler. Ancak Cumhurbaşkanımızın söylediklerinden anlamış olduğum, öğrencilerin hem ders notları hem sosyal aktiviteleri ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları ile birlikte yapılacak değerlendirmeye göre liselere girebilirler. Şayet TEOG kaldırılırsa öğrenciler sosyal yaşantılarına ağılık verecek ve daha mutlu olacak.

Kısacası Cumhurbaşkanımızın konuyla ilgili düşüncelerini bir eğitimci olarak çok doğru buluyorum.

TEOG NE ZAMAN KALKACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEOG ile ilgili açıklamalarının ardından; Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, A Haber canlı yayınında TEOG sınavının ne zaman kaldırılacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu;


"TEOG ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

TEOG kalkarsa yerine nasıl bir sistem geleceği eğitim camiasında masaya yatırılıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel konuya ilişkin "TEOG çocukları olumsuzetkiliyor. Okullar kendi öğrencilerini kendileri seçmeli. Yenilikçi sistemlerden korkmamalıyız" dedi.

Kaynak: Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
xx 7 yıl önce

uzun adam Allah seni başımızdan eksik etmesin her kararın garibandan yana bazen ufak tefek yanlış kararların olsada önemli deyil sende insansın hataların olur. sonuna kadar yanındayız sen çok yaşa uzun adam

Avatar
Ayşe 7 yıl önce

Sayın cumhur başkanım busene kaldır bizi bu sıkıntıdan kurtar