Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

İşte 'vize krizinin' görünen ve görünmeyen yüzü

ABD aldığı vize kararıla ilgili yaptığı açıklamada her ne kadar personel güvenliğini gerekçe gösterse de işin arkasında başka nedenler olduğu aşikar. ABD, Türkiye'nin Ortadoğu'daki gelişmelere müdahale etmesinden oldukça fazla rahatsız. ABD'nin rahatsızlığı PKK/PYD'ye yapılan operasyonlar ve Türkiye'nin Suriye'de sahada inmesiyle iyice artmıştı...

ABD'NİN ASIL RAHATSIZLIKLAR

Son dönemde ABD'nin Türkiye'ye karşı olan rahatsızlıkları ise yine Ortadoğu ve FETÖ ile ilgili...  Teröristbaşı Gülen besleyen ve iade etmeyen ABD'nin 15 Temmuz'la ilgili bağlantıları gün yüzüne çıktıkça Türkiye'ye olan tutumu da değişiyor. Söz konusu karar ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un FETÖ'den tutuklanması ve İdlib operasyonunun başlamasıyla geldi.

FETÖ'CÜLERLE İRTİBATLI ABD KONSOLOSLUK ÇALIŞANI

Ortaya çıkan her belgeyle beraber ABD Türkiye'ye karşı daha da sert bir tutum içine giriyor. Adil Öksüz'ün konsolosluktan aranması, İncirlik'te kayıtların silindiğinin tespit edilmesi ve son olarak 17 Aralık kumpasını tezgahlayan Fethullahçı polis müdürleri ve kaçak savcı Zekeriya Öz ile irtibatı belirlenen ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz, 'Siyasi ve askeri casusluk', 'Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs' ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlaması kapsamında tutuklanması.

İDLİB VE AFRİN

Türkiye'nin Ortadoğu'da attığı adımlar ABD'nin planlarına ters düşüyor. Bölgede terör örgütlerini besleyerek günden güne yeni kaos ortamları yaratan ABD, Astana'da alınan kararlarla bir bakıma bölgeden bertaraf edildi. Rusya ve Türkiye'nin Suriye'deki krizde bir dönüm noktası olacak çatışmasızlık bölgesi İdlib için harekat düğmesine basmasıyla ise ABD'nin planları daha da zora girdi.

Özellikle Türkiye'nin İdlib'te kontrolü sağladıktan sonra ABD'nin beslediği terörsitlerin yuvası haline gelen Afrin'e yönelecek olması ise ABD'yi asıl rahatsız eden nokta.

Haber7 / Fuat Öner

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.