Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

İzmir'de 'haç çıkarma' töreni

İzmir'de Hazreti İsa'nın vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Yunan işgalinin ardından 94 yıl sonra ilk kez denizden haç çıkarma töreni yapıldı.

Aya Fotini Kilisesi'nde yapılan ayinin ardından dualarla Kordonboyu'na yürüyen Ortodoks cemaati, Yunanistan'ın eski konsolosluk binası önünde deniz kenarına kurulan platforma çıktı.



Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris'in de katıldığı töreni, Aya Fotini Kilisesi Papazı Kirilos yönetti. Törende, okunan duaların ardından beyaz güvercin uçuruldu ve haç denize atıldı. Ortodoks gençler, denize atlayarak çıkardıkları haçı Papaz Kirilos'a teslim etti.



Sakız ve Midilli adalarından da çok sayıda Ortodoks'un katıldığı tören, Yunanistan'daki bazı televizyon kanalları tarafından canlı verildi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.