Öne Çıkanlar TRT 1 Silvan MİT tırları rusya Boğaziçi

Japonya'da uçak kazası meydana geldi

Japonya'da feci bir uçak kazası yaşandı. İniş esnasında sahil güvenlik uçağıyla çarpışan yolcu uçağı, pistte alev topuna dönerek kısa sürede küle döndü. Olay anında uçaktaki panikle birlikte yapılan tahliye sonucunda, 367 yolcu ve 12 mürettebatın güvenli bir şekilde kurtarıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, ülkenin en büyük havalimanındaki tüm pistlerin kapatıldığı ve kurtarma ekiplerinin yangını kontrol altına almak için büyük çaba harcadığı ifade edildi.

Bu trajik olayın ardından ülkede bir diğer felaketle sarsıldı. Dün, yeni yılın ilk gününde meydana gelen iki büyük deprem, Japonya'yı derin bir üzüntüye boğdu. İlk depremin büyüklüğü 5.7 olarak açıklanırken, ardından gelen ikinci deprem 7.4 büyüklüğündeydi. Depremlerin yol açtığı afette, 48 kişi hayatını kaybetti.

Japonya, bu zorlu anlarda bir yandan uçak kazası sonucu kaybedilenleri yas tutarken, diğer yandan deprem felaketiyle başa çıkmaya çalışıyor. Ülke, acı dolu bir gün geçirirken, yetkililer olayların detaylı bir şekilde incelendiğini ve toplumun güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
UçakJaponya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.