Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Kabineye giremeyen Babacan'ı böyle çizdiler!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. Hükümeti'ni açıkladı. Yeni kabinede Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak yer alırken, 13 yıldır ekonominin patronu olan ve piyasaların merakla beklediği Ali Babacan kendisine yer bulamadı.

Yeni Asya Çizeri İbrahim Özdabak, Babacan'ın Bakanlar Kurulu'nda yer almayışını "Ali Baba ve 40 Haramiler"e getirilen sansüre benzetti.

Dünyanın pek çok ülkesi ile birlikte Türkiye'de uzun yıllar "Ali Baba ve 40 Haramiler" adıyla sahnelenen eserin adı duyurusundaki "harami" kelimesi bu sezon kaldırılmıştı. Devlet Opera ve Balesi'nde 24 yıldır izleyicisiyle buluşan eserin 2015-2016 sezonu afişi "Ali Baba&40" adıyla hazırlanmıştı.

İşte, Özdabak'ın o karikatürü: 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.