Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Kartal'daki Anadolu Adliyesinde katliam olabilirdi!

Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde polis kıyafeti giyerek keşif yapan ve silahlı saldırı hazırlığında olduğu illeri sürülen DHKP/C’li bir terörist, Gebze’de yakalandı. Polis kıyafeti giymiş terörist kırtasiyeye girerken güvenlik kameralarına da yakayı ele verdi. Teröristin eylem hazırlığında olduğu iddia edildi.

Terör örgütü DHKP/C’nin emniyet ya da adliye birimlerine yönelik eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düğmeye bastı. İlk olarak Anadolu Adliyesi’ndeki güvenlik kamera kayıtlarını incelediler. 16 Eylül’de polis kıyafeti giymiş bir kişinin adliyeye girdiğini ve belirli bir süre içeride keşif yapmasının ardından binadan çıkarak taksiyle bölgeden uzaklaştığını tespit ettiler.

TEM ekipleri, şüpheli şahsın sol terör örgütü DHKP/C’den kaydı bulunan Cemil K. olduğunu belirledi. ŞÜpheli kişi Gebze'de bir evde saklanıyordu. Ekipler, 18 Eylül’de önceden belirlenen adrese düzenledikleri baskında zanlıyı gözaltına aldı. Evde yapılan aramada polis kıyafeti, sahte polis kimliği ve örgütsel dokümanlar bulundu.

İddialara göre şüpheli Anadolu Adliyesi’nde silahsız şekilde polis kıyafeti giyerek keşif yaptı. Amacı ise daha sonra binada yapacağı eylem için hazırlık yapmaktı.

Cemil K. Vatan Caddesi yerleşkesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemece tutuklandı.

Polis zanlının yakalandığı kırtasiciyle de konuştu. Kırtasiyeci polis kıyafeti giyinmiş adamın tedirgin hareketlerinin göze çarptığını söyledi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.