Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Kemal Unakıtan son yolculuğuna uğurlandı
Süleymaniye Camisi'nde düzenlenen törende, Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan ile çocukları Fatma, Abdullah ve Zeynep Unakıtan taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine Unakıtan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek ve Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski bakanlar Taner Yıldız, Hüseyin Çelik, Ömer Dinçer, Atilla Koç, Vecdi Gönül, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, eski TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, aralarında Ali Babacan'ın da bulunduğu milletvekilleri, ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Öğle namazının ardından cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Ailenin isteği üzerine Prof. Dr. Cevat Akşit, tezkiye konuşması yaparak, helallik istedi. 

Namazın ardından Kemal Unakıtan'ın naaşı, Süleymaniye Camisi Haziresi'ne taşındı. Bu sırada tabuta, Erdoğan, Yıldırım, Gül ve Davutoğlu da omuz verdi.

Erdoğan, Kur'an-ı Kerim okudu

Unakıtan'ın cenazesi, dualar eşliğinde Süleymaniye Camisi Haziresi'ne defnedildi. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim okudu. 

Mezara, Kemal Unakıtan'ın memleketi Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünden katılan hemşehrileri, anne ve babasının mezarlarından getirdiği toprağı serpti.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.