Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Kerkük'ü kaybeden Barzani'den flaş MİT iddiası!

Irak’ta, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) tek taraflı ve Anayasa’ya aykırı olarak 25 Eylül’de ‘bağımsızlık referandumu’ yapmasının ardından Irak güvenlik güçlerinin önceki gece başlattığı ‘Yıldırım Harekâtı’ sürüyor. İlk gün direnç görmeden Kerkük’te kontrolü sağlayan Irak güvenlik güçleri, peşmergenin elinde bulunan ve terör örgütü PKK’nın kontrol noktası yapmaya çalıştığı Musul’un Sincar İlçesi’ni ele geçirdi.

30 BİN KİLOMETREKARE TOPRAK KAYBETTİ

Böylece, DEAŞ’ın bölgede yarattığı terörü fırsat bilerek 2014’ten itibaren Kerkük, Sincar, Mahmur, Celavla ve Hanekin gibi tartışmalı bölgeleri topraklarına katan Barzani yönetimi, 48 saat içinde bu yerleri kaybetti. Peşmergenin geri çekilmesiyle IKBY yönetimi, 2005’te kabul edilen yeni Irak Anayasası’daki sınırlarına geri döndü. Barzani tartışmalı 5 bölgeyi topraklarına kattığında, 30 bin kilometrekare toprak kazandığı hesaplanmıştı.

KERKÜK OPERASYONUNDA MİT ETKİSİ İDDİASI

Tek kurşun atmadan Kerkük, Musul ve Sincar'dan kaçan Barzani yönetimi bugün yenilgilerinin altında Türkiye faktörü olduğunu da açıkladı. IKYB Sözcüsü Sadi Ahmed Pire, "Kerkük operasyonunda Türkiye adına Hakan Fidan'ın dahli vardır, Hakan Fidan bizzat yoksa bile onun belirlediği bir isim bulunmuştur" dedi.

MİT KUZEY IRAK'TA ÖNEMLİ OPERASYONLARA İMZA ATMIŞTI

Milli İstihbarat Teşkilatı Türkiye'ye yönelik Kuzey Irak'tan gelen terör tehditlerinin önüne geçmek ve PKK'nın üst düzey isimlerini etkisiz hale getirmek için Kuzey Irak'ta son dönemde önemli operasyonlara imza atmıştı. 

MİT ETKİNLİĞİNİ ARTTIRIYOR

MİT'in Cumhurbaşkanlığına bağlanmasından sonra teşkilatın özellikle ülke dışında önemli operasyonlar yaptığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz aylarda Suriye'de 4 bombacı terörist, MİT elemanları tarafından yapılan film gibi bir operasyonla yakalanıp Türkiye'ye getirilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.