Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

'Kimyasal enişte' neden çocuğun üzerine sülfirik asit attı? İşte cevabı
'Kimyasal Enişte'nin eşinin 3,5 yaşındaki yeğeninin yüzüne sülfirik asit atarak yakması Türkiye gündemine oturdu. Bir şirketin üst düzey yöneticisi olan Cihan ve şimdiye kadar "iyi baba" rolünde olan Cihan Araçman'nın neden kıskançlık krizilerine girip böyle bir saldırı gerçekleştirdiği anlaşılamadı. İşte karanlıkta kalan o noktayı psikolog ve psikiyatrlar cevapladı. Aramızda 2 milyon 'Cihan'ın olduğu belirtildi.


Cihan Araçman. Bir şirketin üst düzey yöneticisi. 34 yaşında. Aylık geliri 15 bin lira. Lüks bir sitede kendisine ait 1 milyon dolarlık villada yaşıyor. Hiçbir ekonomik sıkıntısı yok. Her gün spor yapıyor. ‘İyi’ bir eş, ‘iyi’ bir baba ve çocuğu için ‘her şeyi’ yapıyor. Böyle bir kişi, küçücük bir çocuğun yüzüne neden asit atar?


Gazete Habertürk'ten Sedef Şenkal Demir, “Aile büyükleri hep onun oğlunu seviyorlardı. Benim oğluma hiç ilgi göstermiyorlardı. O çocuğu çok kıskanıyorum” diye ifade veren Cihan Araçman’ın durumunu uzmanlara sordu.

Psikiyatrlar işinde başarılı, zengin, iyi baba görünümünde olan bu tip kişilerin, özellikle yüksek makamlarda, hem narsist, hem
antisosyal olduklarına dikkat çekti.


"KRAVATLI ANTİSOSYAL KİŞİLİKLER"


Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Araçman, kıskançlığı paranoya seviyesine getirmiş. Bu tür kişiler kıskandığı kişiye planlı olarak zarar vermeyi tasarlar. Klinik bir durumları vardır, çünkü verdiği zarardan hiçbir rahatsızlık duymaz, bunu kendilerine hak görür. Boşanmak isteyen eşine şiddet uygulayan, hatta öldürenlerin de kişilikleri aynı durumda. ‘Teflon adam’ denilen bir tip ise, iki özelliği var hem narsist hem antisosyal oluyorlar. Kıskandığı kişiye zarar veriyor, pişmanlık ve suçluluk hissetmiyorlar. Bu kişiler genellikle “kravatlı antisosyal” lerdir ve kişilik bozuklukları vardır.


"NADİREN TEDAVİ EDİLİYORLAR"


Psikiyatr Kerem Doksat: Cihan Araçman, klasik olarak psikopat yani antisosyal kişilik bozukluğu tablosunda. Narsist bir adam; antisosyal kişilik bozukluğu var. Kendi çocuğunun önemsiz olduğunu düşünmek ve etrafla kıyaslamak patolojik hastalıklı bir durum. Nadiren tedavi edilebiliyorlar. Ama toplumumuzun yüzde 3’ü bu durumda. Aramızda antisosyal kişilik bozukluğu bulunan 2 milyon 340 bin kişi var.


HT Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.