Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Kıraç: 1930'lu yılların aydınlık Türkiye'sini istiyorum
Geçtiğimiz yıllarda Cem Karaca ile birlikte verdiği bir röportajda "Müslümanım, milliyetçiyim, komünistim, Atatürkçüyüm" diyen rock şarkıcısı Kıraç nasıl bir Türkiye istediğini anlattı.

Sözcü gazetesinden Özlem Gürses’e konuşan Kıraç, "Senin istediğin nasıl bir ülke?"sorusuna “Atatürk Türkiye’si” yanıtını vererek sözlerinin devamında şunları söyledi;

"1930'LU YILLARIN AYDINLIK TÜRKİYE'SİNİ İSTİYORUM"

"Atatürk'ün Türkiyesi. Ben CHP içindekilerin bile tartışmaya açtığı 1930'lu yılların aydınlık Türkiye'sini istiyorum..
Anneyi sevmek gibi seviyorum ben Anadolu'yu. Koşulsuz. Başka nedenlerim de var tabi. Ben Atatürk'ün dediği gibi Türklerin en aşağı 7000 yıldır Anadolu'da olduğunu düşünüyorum. Ben Türk insanının, Türklerin, dünyayı aydınlatan güneş olduğunu biliyorum. Dünyayı aydınlatan güneş, dünyaya medeniyeti getiren ülkedir, Türkler ve Türkiye.”

“TÜRK ORDUSU SAVAŞI KAYBETTİ”

“Türkiye siyasi olarak da, ekonomik ve askeri olarak da tamamen Batı'ya bağımlı. Şu anki, şu günkü sorunumuz bu” diyen Kıraç şöyle devam etti:
“Türkiye 90'ların sonunda Amerika'dan kurtulabileceğini düşündü. ‘NATO'nun dışında olabilir miyim?’ diyen bir ordu vardı. Ordunun başına ne geldiğini gördük. Türk Ordusu o savaşı kaybetti.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ergün Ermiş 8 yıl önce

1930 lu yıllar da çok aydındık ya .onun için başını açmıyan fesini çıkarmıyan masum insanları astıkatlettilen senin liderin .adamın başındaki fes kadının başındaki ortübiyerine mi batmıştı da astınıx o çok sevdiğiniz Anadolu insanlarını .kalkmış bi de sevgiden bahsediyo gavat

Avatar
Cem 8 yıl önce

Ağzı olan konuşuyor, git birader türkü şarkı söyle, senin gibilere ülke gerçekleri uzak, anlamazsın, sapına kadar türküm diyorsun, ülkeni, ordunun kucumsuyorsun , neyin kafasını yaşıyorsun.

Avatar
turan 8 yıl önce

Kirac bu sozler sana yakişmadi

Avatar
selçuk 8 yıl önce

Fazla kaale almamak lazım o da şaşırmış..

Avatar
yusuf 8 yıl önce

......................................... alın size yorum