Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid Yasemin Öney Cankurtaran

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te sokaklara burka ve çarşaf gibi islami giyiniş biçimlerini eleştiren panolar yerleştirilmiş, geleneksel Kırgız giysileriyle bu kıyafetler karşılaştırılmıştı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, bu konu üzerine konuşarak "mini etek giyen kadınlar canlı bomba olmuyor" dedi.

"ASLA CANLI BOMBA OLMAYI DÜŞÜNMEDİLER"

Atambayev, panolar yerleştirildikten sonra mini etek giyen kadınların hedef alındığını söyleyerek, "bizim kadınlarımız 1950'lerden beri mini etek giyiyor ve asla canlı bomba olmayı düşünmediler" dedi.

"BEĞENMİYORSANIZ SURİYE'YE GİDİN"

"Kıyafetler insanın fikrini değiştirebilir" diye konuşan Atambayev, "Kırgızistan'ı beğenmiyorsanız istediğiniz yere gidebilirsiniz. Yol paranızı veririz, Suriye'ye bile gidebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Kırgızistan'dan Suriye ve Irak'a 350 kadar cihatçı gittiği düşünülüyor.

KIRGIZİSTAN'DAN DARBE İHTİMALİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ Kırgızistan'da darbe yapabilir" açıklamasının ardından Atambayev "absürd" yanıtını vermişti. FETÖ'nün Kırgızistan'da çok etkili olduğu ileri sürülüyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer 8 yıl önce

Darbe yapmışlar 1950de. Mini etek Türk kültüründe var diyor. Daha nasıl darbe olsun. Ahlak kalmamış ki. Hayvana dönmüşler.

Avatar
hasan 8 yıl önce

Minieteklilerde dinamit saklar

Avatar
Selo 8 yıl önce

Arkadaşım gitmişti oraya.galiba yıllarca kominizmin etkisi altında pek islamla alakaları yok.ha rus ha kırgız hiç farketmiyor..

Avatar
Murat baskar 8 yıl önce

Size Turkler ve otekileri okumanizi tavsiye ederim orada kirgizlarla ilgili bir anektod var bu sn soytari baskana iyi bir cevap olur

Avatar
Mehmet 8 yıl önce

A...a k......m kirgizi

Avatar
Murat 8 yıl önce

Fetönun Darbe yapmasina gerek mi var darbe çoktan olmuş bu ülkede