Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Kissinger’ın fitnesi adım adım uygulanıyor!

ABD Dışişleri eski Bakanı Kissinger, son adımın İran üzerinden atılacağını belirtirken, İsrail’in Ortadoğu'nun yarısına hakim olacağını söylemişti. 

Suudi Arabistan’da aile içi darbenin ardından tahta çıkması beklenen Prens Salman’ın hamleleri ve ''Ilımlı İslam'' açıklamasının ardından İsrail’le başlayan yakınlaşma devam ediyor.

Körfez ülkeleri ile ''İran ve Hizbullah'' karşıtlığında birleşen İsrailli yetkililer, birbiri ardına Suudi basınına demeç vermeye başladı. Suudi Arabistan basınına ilk kez konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un ardından, Siyonist Avigdor Liberman da Suudi Arabistan'a ''Sıcak mesajlar'' gönderdi.

ARAP LİDERLERİ İŞGAL ALTINDAKİ KUDÜS'E DAVET ETTİ!

Liberman, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, ''ılımlı Arap liderler''i, İran’a karşı ittifak oluşturmak amacıyla işgal altındaki Kudüs’e davet etti. Orta Doğu’nun en çok ihtiyaç duyduğu şeyin ılımlı İslam olduğunu belirten Siyonist Liberman, ''Şu anda Orta Doğu, ılımlı ülkelerin İran’a karşı koalisyon oluşturmasına her şeyden daha fazla ihtiyaç duyuyor'' ifadeleri ile Körfez ülkelerine ''Yol gösterdi.''

İLK HEDEF LÜBNAN

Saray darbesi ile yönetimi ele geçiren Prens Salman Yemen ve Lübnan üzerinden İran’la vekalet savaşı yürüten Suudi Arabistan’ı savaşa sokmaya hazırlanıyor. Bir süredir sert açıklamalar ile İran’ı hedef alan Suudi Arabistan Lübnan Başbakanı Saad Hariri’yi Hizbullah ile yeterince mücadele etmediği gerekçesi ile istifaya zorlamıştı. Hariri’nin istifasının ardından Lübnan’a savaş açmaya hazırlanan Suudilere İsrail’in de destek vermesi bekleniyor.

KİSSİNGER: MÜSLÜMANLAR KÜLE DÖNECEK
 

ABD Dışişleri eski Bakanı Henry Kissenger 2011'de bir gazeteye verdiği röportajda "Şayet savaş davullarını duymuyorsanız sağır olmalısınız" demişti. Röportajda 3. Dünya Savaşı'nın yaklaştığını ve bu savaşın başlangıç noktasının İran olacağını iddia eden Kissenger'in "Müslümanlar küle dönecek" ifadesi dikkat çekerek, bu savaş esnasında İsrail'in mümkün olduğu kadar çok Arap öldürerek Orta Doğu'nun yarısını işgal edeceğini söylemişti.

ABD'yi petrol ve önemli ekonomik kaynakların bulunduğu stratejik öneme sahip olan 7 ülkeyi işgal etmeye zorladıklarını belirten Kissenger, mevcut plandaki son adımın İran'a saldırmak olduğunu ifade etti. Çin ve Rusya'nın aptalca hareket ettiği sürece İsrail be ABD'nin bu savaşı kazanacağı iddia eden Kissdenger, İsrail'in bütün gücüyle bu savaşın içinde olacağını ve mümkün olduğu kadar çok Arap öldüreceğini, sonunda da Orta Doğu'nun yarısını işgal edeceğini söyledi. ABD ve Avrupa'nın gençlerinin yaklaşık son 10 yıldır savaş için eğitildiğine dikkat çekerek, "Onlar savaş için emir aldıklarında Müslümanlar'ı küle döndürecekler" ifadelerini kullandı.

Dünyaya Yahudi bir ailenin çocuğu olarak geldiğini özellikle vurgulayan Kissenger, savaşın sonunda yeni bir dünya doğacağını belirterek "Sonunda savaşın küllerinden yeni bir dünya doğacak, yalnızca tek bir süper güç kalacak ve o bütün dünyayı yöneten tek hükumet olacaktır" diye konuştu. 

ENVER SEDAT'I ÖRNEK GÖSTERDİ
 

Suikast sonucu ölen Mısır eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat’ın ''tarihi'' İsrail ziyaretinin yıldönümünün arifesinde böyle bir açıklama yapan Liberman, söz konusu Arap liderlere Sedat’ın izinden gitme çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı: ''Enver Sedat, akıntılara karşı duran cesur bir liderdi ve diğer Arap liderlerin İsrail’le stratejik ilişkinin önemini anlamasının yolunu açtı. Tarihi İsrail ziyaretinden 40 yıl sonra bugün, bölge liderlerine Sedat’ın adımlarını takip edip Kudüs’e gelme ve yeni bir sayfa açma çağrısı yapıyorum. Şu anda Ortadoğu, ılımlı ülkelerin İran’a karşı koalisyon oluşturmasına her şeyden daha fazla ihtiyaç duyuyor''

SEDAT, İSRAİL'İ ZİYARET EDEN İLK ARAP LİDER

Bir asker olan Enver Sedat, mensubu olduğu Hür Subaylar ile birlikte 23 Temmuz 1952 tarihinde Kral Faruk’u deviren askeri darbeye katıldı. Radyo ağları üzerinden Mısır halkına devrimi haberi vermekle görevlendirildi. Sedat, 1977’de işgal altındaki toprakları ziyaret eden ilk Arap lideri olmuş, dönemin İsrail Başbakanı Menachem Begin ile görüşmüş ve Knesset'te (İsrail parlamentosu) konuşma yapmıştı. Liderler, bundan 1 yıl sonra, 12 gün süren gizli temasların ardından Camp David Sözleşmesi imzalanmıştı. Mısır ve İsrail 1979’da ABD’de resmi barış anlaşmasına imza atmıştı.

SİYONİST KOMUTAN 'İSTİHBARAT PAYLAŞABİLİRİZ' DEMİŞTİ

Riyad merkezli Alaf gazetesine konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Gadi Eisenkot da ''Suudi Arabistan'la işbirliğine hazırız'' mesajı vermişti. ''ABD Başkanı Donald Trump sayesinde İran tehdidinin durdurmak için bölgede yeni bir uluslararası ortaklık ve büyük bir stratejik plan yürütme fırsatı doğdu. İran'a karşı koymak için ılımlı Arap ülkeleriyle deneyimlerimizi ve istihbaratımızı paylaşmaya hazırız'' ifadelerini kullanan Eisenkot, yakın zamanda Suudilerle istihbarat paylaşmaya hazır olduklarını söylemişti. İsrail’deki güvenlik durumunun hiç olmadığı kadar iyi olduğuna dikkat çeken Eisenkot, ''Bölgedeki ılımlı ülkelerin bize itibar etmesinin sebebi de bu'' diye konuşmuştu.

'KÖRFEZ ÜLKELERİ DE İSRAİL'E YANAŞIYOR'

Suudilerle İsrail’in yakınlaşma çabalarına Birleşik Arap Emirlikleri de dahil oldu. BAE’li General Abdullah al Hashmi yaptığı açıklamada ülkesi ve İsrail’in iki kardeş ülke olduğunu açıkladı. Önceki gün Savunma ve Havacılık ajansı ile gerçekleştirdiği röportajda ABD ile ülkesinin sadece müttefik olmadığını, iki ülke arasında kazan-kazan durumunun olduğunu belirten Hashmi, Röportajın bir bölümünde BAE’nin İsrail için herhangi bir tehdit oluşturup oluşturmadığı sorusuna, ''BAE ve İsrail kardeş'' şeklinde cevap veren Hashmi, ''BAE ve İsrail iki kardeş ülkedir. ABD ise iki ülke arasındaki farkı denetleyen abidir'' diye konuşmuştu.

Kaynak: Diriliş Postası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.