Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber dışişleri bakanlıüı Robert Hockett

Konferans Koltuğu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 5 Kural

Konferans Koltuğu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 5 Kural

Konferans koltuğu; toplantı salonu, sinema salonu, tiyatro salonu, okul konferans salonu gibi alanlarda kullanılır. Konferans koltuğu seçiminde konfor ve dayanıklılığın yanı sıra kolay temizlenme özelliği de olmalıdır. Aksi halde uzun süren temizlikler, kalıcı lekeler başınıza bela olabilir.

Türkiye’nin en büyük konferans koltuğu üreticilerinden biri olan Koç Stil, koltuk seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri sizler için araştırdı.

Konferans salonlarınız için koltuk seçerken dikkat etmeniz gereken kriterleri tek tek inceleyeceğiz.

  1. Leke tutmayan kumaşlar tercih edilmelidir.
  2. Yedek parçası kolay bulunabilen ürünler tercih edilmelidir.
  3. Kullanım amacına uygun donanımlı koltuklar seçilmelidir.
  4. Sağlam, uzun ömürlü ve bakıma uygun materyallerden üretilen koltuklar tercih edilmelidir.
  5. Salonun tasarımına uygun ürünler kullanılmalıdır.

Leke Tutmaz Kumaşlı Konferans Koltukları

Konferans salonları farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Bazen okullarda bazen de sinema ya da tiyatro salonlarında kullanılan bu koltuklar, çok farklı yaş gruplarına hizmet sunmaktadır. Özellikle okullarda ve sinemalarda kullanılan koltukların leke tutmamaları çok önemlidir. Meyve suyu, mısır, su, kola, mürekkep ya da farklı malzemelerin koltuğa bulaşması durumunda koltuğun rahatça temizlenememesi ciddi sorunlara yol açacaktır. Bu sorunlarla uğraşmamak ve kolayca temizlenen koltuklar için leke tutmaz kumaşlar tercih edilmelidir.

Konferans koltuklarında kullanılan leke tutmaz kumaşlar, üzerine gelen sıvının kumaş içerisine işlemesine engel olarak kaymasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra mısır gibi yağlı gıdaların temas etmesi durumunda da tüm yağı ve kırıntıyı kumaş dışında tutmaktadır. Konferans salonlarının kullanımından sonra içeri giren temizlik personelinin basit müdahaleleri, koltukların ilk günkü performanslarına dönmelerini sağlayacaktır.

Konferans koltuklarında leke tutmayan kumaşlar kullanılmasının faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Temizlik masrafları azalır
  • Koltuklar çok daha uzun ömürlü olur
  • Konferans salonu devamlı ilk günkü temizliğinde ve ferahlığında kalır
  • Zamanla biriken kirler nedeniyle kumaşların rengi solmaz

Konferans Koltuğu Seçiminde Yedek Parça Faktörü

Bir ürün aldığınızda o ürünün gelecekteki performansını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Bugün çok iyi çalışan bir araç, birkaç ay sonra arıza verdiğinde hiçbir şekilde onarımı yapılamıyorsa o aracın alınmasında hiçbir doğruluk payı yoktur. Konferans koltuklarında da aynı mantık mekanizması işlemektedir. Konferans koltukları alınırken mutlaka yedek parçalarının durumu kontrol edilmelidir. Bu aşamada koltukların yedek parça olanakları aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilmelidir. Aksi takdirde ciddi mağduriyetler oluşabilir.

  • Yedek Parça Temini: Ürünlerin aktif olarak yedek parça üretiminin olup olmadığı mutlaka öğrenilmelidir. Bu bilgi üretici tarafından teyit edilmeden asla alım yapılmamalıdır. Her ne kadar tüm konferans koltuklarına uyumlu olduğu iddia edilerek piyasaya sunulan yedek parçalar olsa da bu ürünler uygulama esnasında sorunlara yol açmaktadır.

  • Temin Edilen Parçaların Fiyatları: Bazı durumlarda yedek parça temininde herhangi bir sorun çıkmasa da fiyat meselesi müşterileri mağdur etmektedir. Bu mağduriyeti yaşamamak için alınması düşünülen konferans koltuğunun yedek parça fiyat listesi detaylıca incelenmelidir. Geçmiş yılların fiyat listeleri ile kıyaslama yapılmalı ve üretici firmanın tutumu üzerine çıkarımlar yapılmalıdır. Bu noktada yerli üretim ürünleri tercih etmenizi öneriyoruz.
  • Yedek Parça Güvencesinin Netliği: Eğer mümkünse alım yapılan kurumdan yedek parça temimi hususunda garanti alınmalıdır. Bu sayede gelecekte yaşanabilecek mağduriyetler biraz olsun önlenebilir.

Eğer kurumunuz bütçesi el veriyorsa koltukları satın alırken satıcı firma ile görüşerek en çok ihtiyaç duyulan yedek parçaları saptayıp stok yapabilirsiniz. Bu birçok firmanın kâr etmesini sağlayan temel bir uygulamadır. Örneğin müşterilerinin devamlı kolçak yedek parçası almak istediklerini dile getiren bir firmadan koltuk satın alırken her koltuk için yeterli sayıda kolçak takımı alabilirsiniz. Bu sayede ekonomik gelişmelere karşı kendinizi emniyete almış olursunuz.

Kullanım Amacına Uygun Konferans Koltuğu Seçimi

Çorbayı çatalla içmeye çalışmanın hiçbir tutarlı yanı olmadığı gibi kullanım amacına hizmet etmeyen konferans koltuklarıyla misafirlerinizi ağırlamanızın da herhangi bir yararı olmayacaktır. Konferans koltukları aksesuar çeşitleri açısından zengin ürünlerdir. Kullanım amacına göre eklenebilen aksesuarlar kullanım performansını yükseltmektedir. Kullanım alanlarına göre satın alınacak olan konferans koltuklarında ne gibi özelliklerin yer alması gerektiğini maddeler halinde özetleyebiliriz.

  • Okul ve Üniversiteler: Mutlaka yazı tablası olan konferans koltuğu modelleri tercih edilmelidir ve bu tablaların yedek parça olarak temini firma yetkilileriyle görüşülmelidir. Serbest çalışma odaklı salonlarda konferans sandalyesi modelleri de tercih edilebilir.
  • Sinema Salonları: Bardaklıklı kolçak, bel desteği, karanlıkta parlayan fosforlu koltuk numarası ve geniş oturma alanı sinema salonu koltuklarında mutlaka yer alması gereken özelliklerdir.
  • Şirketler ve Kamu Kurumları: Rahat oturma pozisyonunu destekleyen konforlu kolçakların bulunması salon konforunu oldukça iyi şekilde etkileyecektir.

Seçilen Konferans Koltukları Sağlam ve Uzun Ömürlü Olmalıdır

Konferans koltukları kumaş, plastik, metal ve yer yer ahşap materyallerin birleşiminden oluşan ürünlerdir. Bu ürün çeşitliliği neticesinde oluşan ürünlerin dayanıklı olması ise kullanılan materyallerin kudretine bağlıdır. Metal iskelet, bir konferans koltuğunun uzun ömürlü olmasının en temel kriteridir. Kullanılan plastiğin kalitesi de ikinci etkendir. Tüm bu bilgiler ışığında koltuk alırken dikkat edilmesi gereken materyal nitelikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kullanılan metal aksamın sağlamlığı ve kaynakların kalitesi
  • Kullanılan vidaların işçilik kalitesi
  • Oynar aksamların hareket noktalarının sağlamlığı
  • Metal iskeletin birleşim noktalarının düzgün işçilikle yapılmış olması
  • Yüksek kalitede, çepersiz plastikten üretilen parçaların kullanılmış olması
  • Sürtünmeye, esnemeye ve çeşitli hava şartlarına dayanıklı kumaşların kullanılması

Dekoratif Konferans Koltukları

Misafirleriniz salona girdiğinde huzur bulmalarını istiyorsanız mutlaka görsel unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor. Koltuklar ne kadar rahat olsa da göze hitap etmemeleri durumunda misafirlerinizi mutlu edemezler. Günümüzde çok farklı renkte ve tasarımda konferans koltukları üretilmektedir. Konferans salonunuzun duvar ve sahne tasarımını göz önünde bulundurarak koltuk seçimi yapmanız gerekmektedir. Kurumsal kimliği oturmuş müşteriler, zaman zaman kurum renklerini yansıtan tercihler

yapabilmektedirler. Bunun yanı sıra kumaşlara kurum logosu, sloganı ya da istenilen herhangi bir sembol basılarak oldukça şık koltuklar üretilebilmektedir. Salon ihtiyaçlarınızı güzelce saptayarak tüm bu kriterleri göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.