Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Körfez Köprüsü Ramazan Bayramı’na hazırlanıyor
Geçtiğimiz ay düzenlenen törenle son tabliyesi yerleştirilen İzmit Körfez Geçiş köprüsünde hummalı çalışma sürüyor. 

AÇILMADAN ÜZERİNDE YOĞUN TRAFİK OLUŞTU
Çalışmalar sırasında köprünün üzerinde yoğun bir trafik oluştu. Köprü üzerinde şu anda hız sınırı 10 kilometre olarak belirledi. İşçileri taşıyan servis minibüsleri, forklifter, vinçler, malzeme taşıyan kamyonlar şu anda köprü üzerinde bu hızda hareket ediyorlar. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ise özel araç sürücüleri köprüden 120 kilometre azami hızla geçebilecekler.

KÖPRÜNÜN GEBZE ÇIKIŞINA DİNLENME TESİSİ YAPILIYOR
Öte yandan Körfez Geçiş Köprüsünün Gebze tarafındaki çıkışında yapılan dinlenme tesisi inşaatıda devam ediyor. Sürücüler benzinci bulabilecek ve alışverişlerini yapabilecekler.. 

3 BÜYÜK TÜNELDE SON ÇALIŞMALAR YAPILIYOR



Öte yandan projede Otoyolun Yalova’nın Altınova İlçesi’nden girip Orhangazi İlçesi’nden çıkan Samanlı Tüneli de tamamlandı. Her biri 3 bin 590 metre olan iki ayrı tüpten oluşan tünelde elektromekanik donanımların da takıldığı ve işletmeye hazır hale getirildiği belirtiliyor.

GEÇİŞ ÜCRETİ ŞU AN İÇİN 35 DOLAR ARTI KDV
Toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek.
Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek.Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.