Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Masonluğun gizli dünyası!


Masonluk, kökleri Orta Çağ Avrupası'na dayanan ve kurulduğu tarihten itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan bir örgüttür. İşte masonluk hakkında güvenilir kaynak ve araştırmalardan elde edilen 15 pek ilginç bilgi...



Masonluk belirli bir dine inanmayı şart koşmaz ancak inançsız kimseler mason localarına katılamazlar. Evet, ilginçtir fakat bir ateist ya da agnostikseniz, mason localarına katılmanız mümkün değildir. Masonluğun ilk zamanlarına baktığımız zaman hristiyanlık inancının yüceltildiğini, fakat sonraki dönemlerde diğer dinlere ya da bir yaratıcıya inanan insanları da aralarına dahil ettikleri bilinmektedir.




Masonların düzenlediği kabul törenleri gizli tutulmaktadır fakat bugün bazı locaların eski sembolleri, göz bağlama geleneğini ve çıplaklığı hâlen kullandığı bilinmektedir. Mason localarına katılma süreçleri farklılık göstermekle birlikte, katılmak için genellikle bir üyenin tavsiyesine ihtiyaç duyulmaktadır. Günümüzde mason localarına katılmak isteyen insanlar internet üzerinden de bulundukları şehirdeki localara ve toplantılarına kolaylıkla ulaşabilmektedir.



Masonların, kişilerin bulundukları kademelere göre belirlenen özel tokalaşma biçimleri vardır. Masonlar ortak bir felsefî altyapı ve insanlık ülküsü çerçevesinde birleşirler. Sevgi, saygı, tolerans, hak eşitliği, evrensel kardeşlik ve bilimsel gelişmenin gerekliliği gibi konseptler masonluğun esaslarını oluşturur. Masonluğu bir tekâmül süreci olarak gören üyeler, toplum içinde diğerlerine fark edilmeden selamlaşmak için kendi belirledikleri stillerde, bulunulan kademeye göre değişen tokalaşmalara sahiptirler.



Hepimizin bildiği ve toplumumuzda bir erdem sayılan 'Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkasına yapma' sözü esasen masonlara aittir. Bu söze ilk olarak M.Ö. 500 yılı civarında yazıldığı tahmin edilen ve masonluğun ilk eserlerinden olan 'Büyük Öğreti'de rastlanmaktadır.



Masonlar, Orta Çağ'dan bu yana toplumun pek çok önemli biriminde yer almaktadırlar. Mason olduğu kesin olarak bilinen tarihî isimler arasında George Washington, Sir Winston Churchill, Charles Darwin ve Beethoven gibi önemli kişiler bulunmaktadır.



Kadınların mason localarına katılmaları ilk olarak toplantılara gizlice sızmaları sayesinde gerçekleşmiştir. İlk olarak 1712 yılında İrlanda'da, masonlardan bir tanesinin kızı olan bir kadın, locaya gizlice sızmış ve fark edildiğinde üyeliğe kabul edilmiştir.



Hitler'in, hüküm sürdüğü dönemde masonları bir tehdit olarak görmesi sebebiyle 200.000'e yakın üyenin toplama kamplarında öldürüldüğü düşünülmektedir. Ve öldürülen masonların sayısı tahmin edilmekle birlikte, toplamda kaç kişinin toplama kamplarında tutulduğu bilinmemektedir. Savaşın ardından ise beklenenin aksine Almanya'daki masonların sayısı önlenemez biçimde artış göstermiştir. Bilindiği gibi Hitler'in de yahudi kökenli olması ve masonlar tarafından destek görmesi kafaları her zaman karıştırmıştır ama bu ayrı bir yazının konusu...



Masonluk, kökleri Orta Çağ Avrupası'na dayanan ve kurulduğu tarihten itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan bir örgüttür. İşte masonluk hakkında güvenilir kaynak ve araştırmalardan elde edilen 15 pek ilginç bilgi...



Dolar üzerinde bulunan piramit sembolünün masonlarla olan ilişkisi biliniyor. Dolar banknotu üzerinde bulunan piramit sembolü, masonlar dahil pek çok insan tarafından masonluğa ait bir sembol olarak bilinmektedir. Kaliforniya Üniversitesi'nden Margaret Jacob ise, bu sembolün tarih boyunca pek çok farklı grup tarafından kullanıldığını belirtmektedir.



Masonluk tek bir noktadan yönetilen ve belirli kurallar bütünlüğüne sahip bir kurum değildir. Amerika'daki ve Avrupa'daki mason locaları birbirlerinden oldukça farklı olmakla beraber, herhangi iki loca arasında da farklı kurallar bulunabilmektedir. Örneğin ABD'de bulunan localarda kadınlar masonluğa kesinlikle kabul edilmezken, Avrupa'da bulunan bazı localarda kadınlar masonluğa kabul edilmektedir. Bu yüzden masonluk hakkında verilen herhangi bir bilgi her zaman doğru olmayabilir.



 Masonlar, Ay'a yapılan ilk yolculukta kilit rol oynamıştır. Apollo programındaki astronotlardan Buzz Aldrin esasen bir masondur ve bu yolculuğu Teksas'ta bulunan locasının yardımlarıyla gerçekleştirmiştir. Aldrin'in Ay'a, masonlara ait bir bayrağı götürdüğü de söylentiler arasındadır.



Masonların amaçlarından biri pek çok ülkenin politik ve ekonomik varlığını kontrol etmektir. Dünya çapında masonlar tarafından idare edilen pek çok mevki, banka, üniversite ve hastane bulunduğu bilinmektedir. Gizli amaçları yahudi kökenli olmayanları yahudilere hizmet edecek hale getirmektir.



Masonluk, pek çok popüler kültür üretimine de konu olmuştur. Masonlar hakkında yapılan filmler arasında: The Imaginarium of Doctor Parnassus, Paint Your Wagon, Eyes Wide Shut; masonik öğeler barındıran kitaplar arasında: Savaş ve Barış, Da Vinci Şifresi gibi eserler yer almaktadır.





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serpil Ilgaz. 8 yıl önce

Amma övdünuz masonlgu ISLAM dan başka hepsi çöptür. Sapmadır HUZUR ISLAM dadir.