Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Mehmet Görmez'den flaş açıklamalar: 'İran abartıyor'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Mina’da yaşanan izdiham faciasının ardından İran’ın ortaya attığı iddiaları değerlendirdi. Görmez İran’ın “4 binden fazla hacı öldü” iddiasını abartılı bulduğunu söyledi.

İran ayrıca hacıların ülkelerine teslim edilmediğini iddia etmişti. Görmez ise İran’dan başka hiçbir ülkenin hacıların cenazesini almak istemediğini, hacıların Mekke’de gömülmesini istediklerini söyledi.

ELEŞTİRİ YAPTI

Görmez ölü sayısı konusunda İran’ın rakamlarını “abartılı” bulsa da Suudi yönetiminin Mekke ve Medine’deki yanlış altyapı çalışmalarına yönelik eleştiriler getirdi. Görmez Kabeyi sarsan gökdelenler ve dağları eriterek yapılan yüksek binalar yerine Medine ve Cidde üzerinde hacıların konaklayacağı uydu kentlerin inşa edilmesinin çok daha mantıklı olduğunu, böylelikle doğal yapının bozulmamış olacağını söyledi.

YERALTI METROSU

Görmez ayrıca yeraltı metrolarıyla Kabe’ye ulaşımın çok daha rahatlayacağını belirtti. Böylelikle Mekke’deki doğal yapının da aşınmamış olacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.