Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri fenerbahçe konyaspor son dakika flaş gelişmesi rusya yolcu uçağı

Merkel'in etekleri tutuştu! Almanya Başbakanı Erdoğan'ın hangi talebine "tamam" dedi?
Mülteci krizinin doruk noktasına ulaşmasının ardından Merkel’in etekleri tutuştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel yarın (Pazar günü) Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi  Almanya’da yayın yapan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği vize talebine olumlu yaklaşmaya başlayan Merkel, vizede kolaylık sağlanabileceğini söyledi. “Bazı adımları hızlı atabiliriz” dedi.

 

Türkiye’nin AB’ye girmesine karşı olmasıyla bilinen Merkel “aday bir ülke olarak güvenli ülke statüsüne sahip olmayan tek ülke Türkiye” açıklamasını yaptı. Türkiye’de insan hakları sorunun olduğunun altını çizen Merkel, “Yine de Türkiye’ye bu statünün verilmemesi yanlış olur” dedi.

 

Avrupa ve Türkiye arasında artık karşılıklı çıkarların olduğunu vurgulayan Almanya Başbakanı, Suriyeli mültecilerin Avrupa’ya ayak basmasını istemiyor. Bu yüzden yarın (Pazar) günü Türkiye’ye gelecek olan Merkel’in Ankara yönetimini siyasi hediyelere boğması bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süre önce “Avrupa’dan destek gelmezse Edirne’den kapıları açarım” manasına gelecek cümleler söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.