Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Mersin'de HDP binasında YDG-H operasyonu


HDP İlçe binasında eğitim çalışması yürütüldüğü yönünde istihbarat alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'ndeki HDP Akdeniz ilçe binasına operasyon düzenledi. Operasyonda, YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı. Binada yapılan aramada çok sayıda örgütsel eğitim notları ele geçirilirken, şüphelilerin, eğitim faaliyeti yürüttükleri ileri sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüphelilerden 11'i, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, yaşı küçük olan 5'i ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında, çevrede toplanan yakınları, alkışlarla destek verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.